Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ING België was ook onvoldoende waakzaam'

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ook bij de Belgische tak van ING waren antiwitwascontroles niet helemaal op orde. De Nationale Bank van België legde de voorbije maanden de ING België grondig langs de meetlat. Uit de audit kwamen meerdere pijnpunten naar boven in de strijd tegen witwassen, schrijft de Belgische krant De Tijd.

Uit het onderzoek zou onder meer blijken dat ING België onvoldoende waakzaam was met het aanbieden van diensten als 'correspondentbank'. Met die dienst regelt de bank in opdracht van buitenlandse banken onder meer transacties in dollars of verzorgt het internationale overschrijvingen.

Het is de bedoeling dat de audit leidt tot een reeks aanbevelingen aan ING België. Het is niet bekend of de kwestie leidt tot sancties. ING België wil tegen De Tijd geen toelichting geven op het onderzoek van de Nationale Bank.

Eerder werd bekend dat de Poolse dochter van de bank een aantal klanten jarenlang dubieus geld vanuit Rusland liet wegsluizen. Een en ander blijkt uit Amerikaanse staatsgeheime documenten en meldingen van verdachte transacties, die door de kranten Trouw en Het Financieele Dagblad zijn ingezien, de zogeheten FinCEN-files.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Jelle Trader 23 september 2020 19:51
  quote:

  finance2u schreef op 23 september 2020 19:42:


  En maar blijven zuigen die vieze media...die zijn nog VEEL corrupter dan alle banken bij elkaar!
  Er zijn lui op verschillende fora bij o.a. IEX die al heel lang en breed berichten hebben gepost over de louche zaken en het wangedrag van oud topman Hamers die ineens vertrokken is naar de UBS. Jammer dat je dit niet heb gezien, of heb willen zien, maar nu afgegeven over berichtgeving 'in de media' getuigt van weinig begrip, respect en persvrijheid.

  Wrakingskamer wijst verzoek Ralph Hamers in witwasaffaire af

  “Het Hof kan nu de persoonlijke ondervraging van Hamers doorzetten en mede op basis van zijn getuigenis besluiten om de bank en hoge bestuurders als Hamers zelf alsnog strafrechtelijk te vervolgen rond de witwasaffaire.”

  Het blijft ING en met name ‘onze Ralph’ maar achtervolgen. Hamers dacht weg te glippen naar de UBS om zo zijn disfunctioneren en verantwoordelijkheid bij ING te ontlopen. Een loyaal betrokken leider en topman van een grote Europese beursgenoteerde financiële dienstverlener kan je hem niet noemen. Eigenlijk is het een ‘mooi weer zeiler’. Met ‘slecht weer’ in het vooruitzicht piept onze Ralph er tussenuit naar de UBS om het kunstje wat hij bij ING mede heeft uitgerold (Old School Bank migreren naar een nieuw Fintech Internet Platform) daar in te voeren. Het dure migratieproces, effectief en succesvol uitgerold door een betrokken en deskundig team, ‘knipt en plakt’ hij en implementeert dat gewoon bij de concurrent. Twee vliegen in 1 klap: Hopend de vervelende nasleep van de witwasaffaire achter zich te laten, het kunstje uitrollen bij UBS tegen een forse persoonlijke vergoeding. Het komt historisch gezien geregeld voor dat ‘toplieden’ via een vluchtroute hun vervolging trachten te ontlopen. Of dat lukt is nog maar de vraag, want de Simon Wiesenthal van de financiële wereld Pieter Lakeman laat nog niet los!
 2. eugenenl 23 september 2020 21:10
  quote:

  bp5ah schreef op 23 september 2020 20:32:


  [...]
  Eigenlijk gewoon een crimineel die gast, als je in het dagelijks leven als 'gewone man' je bezighoudt met zulke praktijken verdwijn je achter de tralies.  Eerst moet duidelijk blijken of hij daadwerkelijk van deze praktijken afwist. Laat eerst de rechter zijn oordeel vellen voordat wij hem veroordelen.
 3. forum rang 5 Daexter 23 september 2020 22:24
  quote:

  horscamp schreef op 23 september 2020 21:30:


  [...]

  Als CEO behoor je alles te weten wat er je tent afspeelt


  Dat is een misvatting. Als CEO dien je volledig verantwoordelijk te zijn voor wat er in naam van jouw bedrijf gebeurt. Je hoeft zeker niet alles te weten. Kunst is dat je genoeg delegeert, maar dat je "onderdanen" je wel van de highlights informeren.

  Als het misgaat is er 1 man verantwoordelijk, de CEO daar is die riante vergoeding ook voor. Een risico premie. Soldaten in de frontlinie krijgen vaak ook een bonus, gevarengeld noemen ze dat daar.
 4. Rockstar 23 september 2020 23:41
  Wat een slechte zaak de ophef over "uitgelekte" dus eigenlijk geheime documenten. Ook berichtgeving over oude zaken die al lang bekend zijn. En maar schoppen tegen die bank. Walgelijk! De overheid verschuift de verantwoordelijkheid naar de banken die de middelen ook niet hadden op dat moment. Nu al 4000 man die niets anders doen dan controleren op verdachte transacties. Weet je wie dit zou moeten doen? Ministerie van Justitie maar die heeft de power niet dus de banken moeten de shit oplossen.
 5. Traveler@repair 24 september 2020 12:44
  Precies ! De overheid kan het niet. Daar zitten teveel "mooie "mensen in topfuncties, die zelf niets tot een goed einde kunnen brengen. Een kenmerk van een walgelijk figuur is dat tie niks zelf af kan maken. Daar heeft tie dus de gewone man voor nodig. We zien dit hier, de banken moeten zelf alle transacties screenen . Een andere manier om de verantwoordelijkheid te ontlopen is het steeds meer wettelijk maken van eht feit dat de accountant de controleur van de belastingdienst is. We zien het bij de politie: de handhaver van de Gemeente moet het doen. Beveiliging moet u zelf maar inhuren en Inbraken moeten worden opgelost door de recherche van de verzekering. Alles uitbesteden aan de gewone man, want zelf kan de overheid het niet door de misplaatsing van heus heel manipulerende aardige mensen op topfuncties. En die man bestraffen als tie ergens een steekje heeft laten vallen. Blijft natuurlijk dat bij banken, als het echt over bedragen gaat, ook juist dergelijke topfiguren om een akkoord wordt gevraagd. Ook daar is het al lang mis, hele grote hoofdkantoren, vol met mensen en bezuinigen op de uitvoerders, de gewone man die de klos is bij een foutje. Angstcultuur creatie en zelf hog bovenin droog denken te zitten. Tja, dan wordt er wel eens eentje "opgehangen" . Benieuwd wanneer we een Hugo de Jonge gaan ontmaskeren. Maar die heeft de bevoegdheid om dossiers geheim te houden... die kan zelf niets en is de spreekbuis van de topfunctionarissen achter de schermen zoals bovenstaand vermeld.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep 10,374 12 apr
-0,072
-0,69%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare