Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse AEX-index sluit met winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag op de eerste handelsdag van september met winst gesloten. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Beleggers verwerkten verschillende macro-economische cijfers, waaronder gegevens over de industrie in China en de Verenigde Staten, plus informatie over de werkloosheid en inflatie in de eurozone.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent hoger op 552,22 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 806,16 punten. De beurs in Frankfurt won 0,2 procent, maar Parijs verloor 0,2 procent. In Londen, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, zakte de FTSE-index 1,7 procent.

Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,8 procent. Adyen won 0,3 procent. De betalingsdienstverlener en LiveChat Service gaan hun producten combineren, waardoor klanten direct kunnen afrekenen in een conversatie met een klantenservice. De twee worden daarmee een directe concurrent van het recent op het Damrak genoteerde techbedrijf CM.com (min 0,6 procent). Biotechnoloog Galapagos sloot de rij in de AEX met een verlies van 3 procent.

IMCD kreeg er 0,3 procent bij. De chemicaliëndistributeur neemt zijn Zuid-Afrikaanse branchegenoot Siyeza Fine Chem Propriety over. Ook Intertrust (min 1,1 procent) deed een kleine overname. De financieel dienstverlener koopt zijn Indiase partner Sameer Mittal & Associates.

Boskalis verloor 1 procent. De baggeraar zou bij de uitbreiding van een haven in Indonesië de rechten van vissers schenden en wordt voor de rechter gedaagd door de Nederlandse mensenrechtenorganisatie Both Ends. Bij de kleinere bedrijven leverde Alfen 0,5 procent in. Het bedrijf gaat tientallen laadpalen leveren aan Volkswagen in het Verenigd Koninkrijk.

In Frankfurt daalde Rocket Internet 0,5 procent. De Duitse start-upinvesteerder wil af van zijn beursnotering. Het bedrijf dat in 2014 naar de beurs ging zegt de aandelenmarkten niet meer nodig te hebben voor financieringen, omdat het ook buiten de beurs aan geld kan komen. Zumtobel klom 0,9 procent. Het Oostenrijkse verlichtingsbedrijf had afgelopen kwartaal flink last van de coronacrisis en zag de omzet en winst dalen. Concurrent Signify steeg 0,2 procent in Amsterdam.

De euro was 1,1951 dollar waard tegen 1,1944 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 43,15 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs tot 45,87 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:26 Weinig beweging op het Damrak
  2. 09:09 AEX nipt hoger van start gegaan, verlies Arcadis en AF-KLM na cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links