Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

B&S Group rekent op herstel in tweede jaarhelft

B&S Group rekent op herstel in tweede jaarhelft

LUXEMBURG (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group voorziet een herstel van de markt in de tweede helft van het jaar, na een slechte eerste zes maanden als gevolg van de coronacrisis. De beursgenoteerde onderneming zag onder meer de vraag naar drank in de horeca teruglopen. B&S voorziet in Azië en Europa wel weer een opgaande trend op alle markten binnen de groep, met uitzondering van cruise en verkoop op luchthavens.

In de eerste helft van het jaar zakte de omzet met 7 procent tot 835,8 miljoen euro. De marge voor het bedrijfsresultaat ging omlaag tot 4,2 procent, van 5,9 procent in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep bleef 12,8 miljoen euro over. Dat is meer dan de helft minder dan een jaar terug.

Volgens analisten van ING zette het herstel aan het einde van de voorbije periode al in nadat lockdownmaatregelen in tal van landen zijn versoepeld. De resultaten kwamen veel beter uit dan de kenners hadden voorspeld. "We zijn gematigd enthousiast", zegt topman Tako de Haan. "We verkopen nu veel meer via internet, zowel via onze eigen kanalen direct aan de consument als via onze platform business met klanten als bijvoorbeeld Bol.com." B&S distribueert wereldwijd alle grote drank- en parfummerken. Zo levert het bedrijf de parfums die te koop zijn bij Kruidvat. Ook is B&S verantwoordelijk voor het assortiment deodorants, scheermesjes en shampoos bij Action.

De Haan geeft aan dat B&S waarschijnlijk ergens in 2021 weer terug kan keren op het omzetniveau van voor de coronacrisis. Daarbij helpt het ook mee dat de leveringen voor webwinkels aanhoudende groei laten zien. "Maar dan moet er geen tweede golf van het coronavirus komen", aldus de topman.

B&S bevoorraadt ook cruiseschepen in Europa. Die markt krijgt flinke klappen door de coronacrisis omdat de schepen overal ter wereld vrijwel leeg voor anker liggen. Volgens De Haan is de bevoorrading van de cruiseschepen slechts een klein onderdeel van de activiteiten van het bedrijf. B&S exploiteert ook zo'n veertig elektronicawinkels op luchthavens wereldwijd. "Dat is op dit moment geen geweldige business en we verwachten op korte termijn geen herstel in deze markt. We kijken goed naar de kosten en het is niet uitgesloten dat er banen verdwijnen", vertelt De Haan.

Het groothandelsbedrijf heeft ook al afspraken met zijn banken gemaakt, waardoor het de onderneming tot halverwege volgend jaar toegestaan is om af te wijken van de aan kredieten verbonden voorwaarden. "Wanneer wij kansen voor groei zien, kunnen we die pakken", zegt De Haan. Dit voorkomt volgens analisten eventuele financiële beperkingen in de aanloop naar de voor B&S belangrijke feestdagenperiodes rond kerst en het Chinees Nieuwjaar. Daarvoor moet het bedrijf elk jaar extra voorraden aanleggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 24 augustus 2020 08:09
  quote:

  Bob777 schreef op 24 augustus 2020 08:01:


  Beetje jammer deze samenvatting van het PB ze doen het gewoon veel beter dan vooraf aangegeven. Als je -/- 20% voorspeld en je komt op -/- 7% uit doe je het goed.


  Kijk naar het resultaat, dat is meer dan gehalveerd. Omzet zonder winst draaien is niet zo moeilijk.
 2. forum rang 4 Bob777 24 augustus 2020 08:14
  quote:

  objectief schreef op 24 augustus 2020 08:09:


  [...]

  Kijk naar het resultaat, dat is meer dan gehalveerd. Omzet zonder winst draaien is niet zo moeilijk.


  Dit komt door wat tijdelijke extra afschrijvingen. De waarde van je activa bij de cruise en luchtvaart afdeling is natuurlijk nu iets minder maar als dat volgend jaar weer aantrekt draait dit effect de andere kant op en zal je zien dat de netto winst sneller aantrekt als verwacht.
 3. k2es 24 augustus 2020 09:42
  Zouden die cijfers wel kloppen? De cruise-business is en blijft vrijwel weg, Tax-free winkels die ze beleveren hebben ook vrijwel geen omzet meer (die waren trouwens al veel te duur). Dus ik had veel slechtere cijfers verwacht, er klopt denk ik iets niet in die cijfers of er is flink mee gesjoemeld.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

B&S Group SA

6,970 03 dec
+6,970 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links