Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Baggeraar Boskalis: sterke eerste helft van 2020

Baggeraar Boskalis: sterke eerste helft van 2020

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis kijkt tevreden terug op de eerste helft van dit jaar waarin het bedrijf naar eigen zeggen operationeel bijzonder goed heeft gepresteerd ondanks de coronacrisis. Boskalis wist de winstgevendheid op te voeren op een vrijwel stabiele omzet en gaat de inkoop van eigen aandelen hervatten.

De omzet was bijna 1,3 miljard euro, wat nagenoeg gelijk is aan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg ruim 204 miljoen euro tegen bijna 138 miljoen euro in de eerste helft van 2019. Er werd wel een nettoverlies geleden van 96,4 miljoen euro vanwege afschrijvingen op de waarde van bezittingen.

Boskalis verwacht, uitgaande van de vlootplanning, werken in portefeuille en onvoorziene omstandigheden voorbehouden rond corona, dat dit jaar het bedrijfsresultaat van 2019 zal worden geëvenaard, gecorrigeerd voor de bijzondere lasten uit de eerste helft van dit jaar. In 2019 bedroeg dit resultaat 375,8 miljoen euro.

In maart vorig jaar kondigde Boskalis de start van een aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen euro aan. Vanwege de coronacrisis werd dit programma in april opgeschort. Toen was 61,60 procent van het programma afgewikkeld. Boskalis hervat dit inkoopprogramma vanaf vrijdag.

Topman Peter Berdowski zei dat Boskalis vooralsnog redelijk goed door de coronacrisis is gekomen. Er werden geen grote opdrachten geannuleerd, terwijl verschillende maatregelen werden genomen om de crisis het hoofd te bieden zoals kostenbesparingen, verlaging van de investeringen en het schrappen van dividend. "Het was een dichte mist waarin we moesten varen", aldus Berdowski.

Berdowski zegt dat de orderportefeuille met 4,7 miljard euro op een hoog niveau ligt. Volgens hem moet de hervatting van het aandeleninkoopprogramma worden gezien als een teken van kracht van Boskalis en een handreiking naar de aandeelhouders.

Boskalis is betrokken bij de berging van de Japanse bulkcarrier in Mauritius. Het schip brak in tweeën nadat de tanker bij het toeristeneiland in de Indische Oceaan aan de grond was gelopen. Volgens Berdowski is de meeste olie uit de tanker verwijderd en is het voorschip naar diep water gesleept. Boskalis wacht nu op een besluit van de autoriteiten over wat te doen met het voorschip. Mogelijk wordt het afgezonken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Boskalis Westminster Koninklijke 27,960 07 mei
    +0,200
    +0,72%
  2. HAL Trust 150,800 07 mei
    +1,600
    +1,07%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare