Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sanofi neemt biotechnoloog Principia over

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse farmaceut Sanofi wil voor 3,4 miljard dollar de Amerikaanse biotechnoloog Principia Biopharma overnemen, die zich bezighoudt met medicatie tegen bijvoorbeeld multiple sclerose. De overname wordt geheel in contanten afgerond.

De prijs per aandeel van 100 dollar ligt 10 procent hoger dan de slotkoers van Principia op vrijdag. De beurskoers van het in het Californische San Francisco gevestigde Principia is dit jaar al flink gestegen op Wall Street. Vorige maand werd door Bloomberg al gemeld dat Sanofi aan het kijken was naar mogelijke overnames van Amerikaanse biotechnologen, waaronder Principia, om zo verder te kunnen groeien. Naast de behandeling van multiple sclerose is Principia ook bezig met middelen tegen andere auto-immuunziektes.

Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van dit jaar wordt afgerond. De raden van bestuur van Sanofi en Principia steunen de deal unaniem.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos
Sanofi

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Galapagos 63,050 17:35
    +0,130
    +0,21%
  2. Sanofi 86,720 17:35
    +0,120
    +0,14%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare