Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Duitse overheid gaat Wirecard en BaFin nog dieper onderzoeken

Duitse overheid gaat Wirecard en BaFin nog dieper onderzoeken

BERLIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Duitse overheid gaat nog dieper onderzoek doen naar de omvangrijke boekhoudfraude bij betalingsverwerker Wirecard en de rol die de Duitse beurstoezichthouder BaFin speelde in de zaak. De hoogste federale instantie voor auditonderzoeken in Duitsland gaat de gang van zaken nu onder de loep nemen.

Het Bundesrechnungshof gaat kijken naar de systemen van toezicht en risicobeheer bij Wirecard en waarom BaFin niet heeft opgetreden na signalen van mogelijke fraude en marktmanipulatie, zei president Kay Scheller van de federale instantie tegen het blad Der Spiegel. Ook het Duitse ministerie van Financiën kan op belangstelling rekenen bij de wijze waarop gereageerd op de beschuldigingen van fraude bij Wirecard.

Woensdag werd nog bekend dat voormalig topman Markus Braun van Wirecard wordt verdacht van handel met voorkennis. Hij zou voor miljoenen euro's aan aandelen Wirecard hebben verkocht, een dag voordat het bedrijf faillissement aanvroeg. De beschuldigingen van handel met voorkennis komen bovenop de verdenkingen van witwassen, boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard.

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Kaviaar 16 juli 2020 14:40
  Een accountant die wort betaald door de opdrachtgever is niet wenselijk. Onafhankelijkheid komt daardoor in het geding.
  Laat een externe en onafhankelijke partij de opdrachtgever zijn. De werkgever betaald die partij. Laat de belastingdienst iets optuigen, dan wordt er niet meer gesjoemeld.
 2. Henk30 16 juli 2020 23:41
  Het verhaal is dus dat de BaFin de onderzoeking aan een prive bedrijf uitbesteed heeft omdat ze zelf geen personeel ervoor hebben / vrij wilden maken. 'Lean' management - waar kennen we dat van. Ongelofelijk maar waar.
  Deze had welgeteld EEN persoon de opdracht gegeven het te bekijken, een miljardenfraude, komt morgen wel, en die is dus na meer dasn zes maanden met niets uit de bus gekomen. Natuurlijk dus.
  Dit externe bedrijf wordt dus nu aangeklaagd wegens niet uitgevoerde opdracht - maar de fout is dat het budget van de BaFin gewoon veel te laag is en dat zulk onderzoek ZELF moet worden gedaan, en als het dan toch uitbesteed wordt die firma goed gecontroleerd moet worden - wat dus ook extra personeel en genoeg verstand van de zaak betekent.
  Een typisch gevolg van kapotspaarbeleid, en blind geloof in privatisering.
  Verantwoordelijk is natuurlijk weer niemand.

  Wirecard wordt nu dus opgedeeeld met de nog waardelvolle krenten in de pap voorbij aan de aandeelhouders, die met de schulden in het verblijvende deel naar hun inleg kunnen fluiten.

  Informatioebronnen: Süddeutsche Zeitung, Handelsblatt, Handelszeitung
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links