Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ASML voert kwartaalomzet op na coronadip'

'ASML voert kwartaalomzet op na coronadip'

AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een hogere omzet in de boeken gezet dan in het eerste kwartaal, toen de resultaten duidelijk werden geraakt door de coronacrisis. Het bedrijf komt woensdag voorbeurs met cijfers naar buiten.

Volgens een consensus van analistenschattingen opgesteld door persbureau Bloomberg komt de omzet uit op bijna 3,5 miljard euro. In het eerste kwartaal was dit nog 2,4 miljard euro. ASML had in die periode te maken met verstoringen bij leveringen van chipmachines door het coronavirus. ASML gaf aan dat die impact waarschijnlijk in volgende kwartalen goedgemaakt zou gaan worden. De nettoboekingen in het eerste kwartaal kwamen uit op 3,1 miljard euro. Dat is inclusief 1,5 miljard euro voor hypermoderne EUV-systemen van ASML.

Het bedrijf gaf bij de cijfers over het eerste kwartaal geen prognoses voor het tweede kwartaal en heel 2020. Dit in verband met de grote onzekerheid rond het coronavirus en de invloed van de ziekte op de wereldeconomie, eindmarkten, productiecapaciteit en toeleveringsketen.

ING schrijft in een vooruitblik op de resultaten van ASML dat het bedrijf wel eens positief kan verrassen. De bank stelt dat de chipsector goed door de crisis is gekomen, geholpen door een hogere vraag naar chips voor bijvoorbeeld datacenters vanwege het vele thuiswerken. Daar kan ASML structureel van profiteren, denkt ING. Deze gunstige ontwikkeling wordt weergegeven in de stijging van het aandeel ASML met circa 35 procent sinds de cijfers over het eerste kwartaal medio april, schrijft de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2020 07:59

    De beurs draait om subjectieve beeldvorming. Rationele analyse is er niet meer bij.

    In 2019 gingen analisten er vanuit dat ASML IN 2020 een winst per aandeel zou halen van €8,60.

    Met € 6 miljard omzet in het eerste halfjaar (huidige analistenverwachting) en de lagere brutomarge zal ASML met moeite die € 8,60 in 2020 gaan halen.

    Maar niemand die het daar nog over heeft. We pompen gewoon de verwachtingen steeds verder op om het tegenvallende heden te compenseren.

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

507,700 10:44
-1,500 -0,29%
Premium

ASML gaat outlook 2025 verhogen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links