Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ford gaat autoproductie VS volledig hervatten op maandag

DEARBORN (AFN) - Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor gaat zijn productie in de Verenigde Staten vanaf maandag weer volledig hervatten, wat twee weken eerder is dan oorspronkelijk gepland. In de afgelopen tijd werden de werkzaamheden al geleidelijk opgevoerd, nadat die acht weken hadden stilgelegen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Ford heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen rond hygiëne en veiligheid in zijn fabrieken, zoals dagelijkse testen op temperatuur en verplichte mondmaskers voor werknemers. Het bedrijf is bezig met verschillende nieuwe productlanceringen zoals een nieuwe versie van zijn pick-uptruck F-150 die volgende week wordt gepresenteerd en later dit jaar in de showrooms moet komen. De F-150 is de best verkopende auto van Ford.

Het bedrijf maakte verder bekend dat de presentatie van de nieuwe versie van de Ford Bronco wordt verschoven naar 13 juli in plaats van 9 juli zoals eerder gepland. Op 9 juli is namelijk de verjaardag van de voormalige American football-speler O.J. Simpson. De naam Simpson wordt met de Bronco geassocieerd sinds de achtervolging door de straten van Los Angeles in 1994 die door miljoenen Amerikanen op televisie werd gezien. De politie zocht Simpson omdat hij verdacht werd van de moord op zijn ex-vrouw en hij vluchtte in een Ford Bronco. Volgens Ford was het puur toeval dat de datum van 9 juli werd gekozen voor de presentatie van de nieuwe Bronco.

Autofabrikant General Motors (GM) zou voor het einde van deze maand zijn Amerikaanse productie weer volledig willen hervatten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.