Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Franse minister roept Air France op geen mensen te ontslaan

PARIJS (AFN/RTR/AFP) - De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft Air France opgeroepen om af te zien van gedwongen ontslagen. Hij liet tegenover radiozender France Inter weten dat door de coronacrisis aanpassingen in het personeelsbestand nodig zijn bij de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Maar onvrijwillig vertrek van medewerkers van het zusterbedrijf van KLM noemt hij in een radio-interview een "belangrijke rode lijn".

Ingewijden meldden deze week aan persbureau Bloomberg dat Air France tot 8300 banen wil schrappen via een vrijwillige vertrekregeling. Net zoals andere luchtvaartmaatschappijen heeft het bedrijf zwaar te lijden gehad onder de coronacrisis, die het vrijwel onmogelijk maakte om nog vluchten uit te voeren.

Hij wilde in het interview niet bevestigen of de luchtvaartmaatschappij inderdaad via een vertrekregeling van ruim 8000 medewerkers af wil. "Ik zou graag willen dat het om minder dan 8000 banen gaat", zei hij over het aantal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MartijnN1932 18 juni 2020 09:24
  Oh mijn god,
  Denkt die minister dat alles binnen een jaar hozanna is?
  of is hij gewoon bang voor protesten van de vakbonden.

  Ik zou zeggen Hoekstra en Rutte ga eens een goed gesprek aan met jullie Franse collega's want voor je het weet kunnen jullie nogmaals 4 miljard bijstorten..
 2. forum rang 5 @iPlof 18 juni 2020 09:47
  Overheden kunnen gewoon belasting heffen om de lonen van ambtenaren te betalen.
  AF-KLM moet tickets verkopen om personeel te betalen en de vraag is momenteel zeer laag, de concurrentie moordend en AF-KLM heeft ook nog helemaal misgegokt op groei, zakelijk netwerk en bijna alleen maar passagiers. Wordt nog harder geraakt dan zeg een prijsvechter of cargo. AF-KLM zal zsm minimaal de helft van het personeel moeten ontslaan anders kan iedereen naar huis straks of wordt het echt een hele nare nationalisatie en is het feitelijk over en uit.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

4,033 10:11
-0,005 -0,12%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links