Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen nog altijd in het rood

Europese beurzen nog altijd in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag halverwege de handelsdag nog altijd in de min. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars een dag eerder, die werd veroorzaakt door de bemoedigende testresultaten van een potentieel coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Het beleggersvertrouwen in Duitsland steeg harder dan verwacht en dat hielp de koersval beperkt te houden.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de opening op Wall Street 0,4 procent in de min op 517,62 punten. De hoofdindex klom maandag bijna 4 procent. De MidKap ging 0,4 procent omlaag tot 695,46 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 1,4 procent. Parijs verloor 0,8 procent.

Techinvesteerder Prosus voerde de hoofdfondsen aan met een plus van 3,1 procent. Verzekeraar NN stond 2,6 procent in de plus. Het concern versterkt zijn kapitaalpositie met een deal rond zijn pensioenportefeuille. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 6,6 procent.

BAM

In de MidKap ging bouwer BAM aan kop met een plus van 3,4 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM stond onderaan met een min van 8,6 procent. Air France wil komende weken geleidelijk diverse binnenlandse en Europese vluchten hervatten en hoopt eind juni ongeveer 15 procent van het normale vluchtschema te kunnen aanbieden.

Bij de kleinere bedrijven klom NIBC bijna 10 procent. De Haagse zakenbank wil toch zijn dividend uitkeren ondanks de coronacrisis. Dat is nodig om de deal met de Amerikaanse investeerder Blackstone niet in de weg te zitten. Volgens de koper zou de financiering van de deal in gevaar komen als NIBC zijn dividend niet zou uitkeren.

Avantium

Chemiebedrijf Avantium maakte een koerssprong van 23 procent. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat grote bedrijven als Coca Cola, Carlsberg en L’Oréal het project van afbreekbare papieren flesjes steunen waar Avantium aan deelneemt.

De Europese autofabrikanten stonden onder druk na een recorddaling van de Europese autoverkopen in april door de coronacrisis. In Frankfurt werden de Duitse autobouwers Daimler, BMW en Volkswagen tot 2,3 procent lager gezet. De zwaarder getroffen Franse automakers PSA, de eigenaar van Peugeot en Citroën, en Renault raakten respectievelijk 7,3 en 10,3 procent kwijt.

De euro was 1,0937 dollar waard tegen 1,0887 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,9 procent tot 33,05 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 35,39 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tech helpt AEX aan winst
  2. Tech aan kop in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.