Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Hamsteren hielp verkopen Nestlé

VEVEY (AFN) - Consumentengoederenproducent Nestlé heeft in het eerste kwartaal kunnen profiteren van hamstergedrag van consumenten in met name Europa en de Verenigde Staten. Zo verkocht het bedrijf meer kant-en-klaarmaaltijden, honden- en kattenvoer en koffiedrankjes. De verkopen van ijs en zoetigheid viel tegen. Ook vielen de verkopen in China tegen door lockdowns en reisbeperkingen.

Verder merkte Nestlé dat door de crisis meer consumenten hun aankopen online deden. Bijvoorbeeld in de winkels van koffiemerk Nespresso was dat te merken. Voor het eerst haalde Nestlé meer dan een tiende van zijn omzet uit onlineverkopen. Lockdowns zorgden er daarnaast voor dat de verkoop van producten in de horeca, die in veel landen gesloten is, afnam ten gunste van producten die mensen thuis kunnen nuttigen.

Nestlé zag de omzet in de eerste drie maanden uitkomen op 20,8 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo'n 19,8 miljard euro. Dat was lager dan in dezelfde periode een jaar eerder, als gevolg van het afstoten van een aantal bedrijfsonderdelen. Op vergelijkbare basis ging de omzet met 4,3 procent omhoog.

Nestlé maakte verder bekend te kijken naar de strategische opties voor zijn Yinlu-merk in China. Onder die naam verkoopt het bedrijf onder meer pindamelk en rijstpudding in blik. Nestlé heeft besloten zijn Nescafé koffiedrankjestak te behouden en verder te ontwikkelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NESTLE N
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. NESTLE N 114,800 30 jul
  +1,100
  +0,97%
 2. UNILEVER PLC 48,590 30 jul
  +0,330
  +0,68%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links