Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam veert op

Hoofdindex Amsterdam veert op

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein, gesteund door een stevig herstel van de olieprijzen. Beleggers kregen een flinke stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Op het Damrak kwamen onder meer AkzoNobel, ASMI, Heineken en Randstad met kwartaalberichten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond 15.55 uur 2,1 procent hoger op 506,24 punten. De MidKap won 1,2 procent tot 670,06 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen dikten tot 1,9 procent aan.

AkzoNobel (plus 6,6 procent) was de grote winnaar in de AEX. Volgens analisten van Baader presteerde het verfconcern in het eerste kwartaal "significant beter" dan verwacht. Het bedrijf vreest wel dat de impact van de virusuitbraak en de coronamaatregelen in het tweede kwartaal duidelijker te voelen zullen zijn.

Shell

Ook olie- en gasreus Shell was duidelijk in trek, met een plus rond de 6 procent. Dit komt waarschijnlijk door het herstel van de olieprijzen. De oliesector heeft door een prijzenoorlog en de coronapandemie dubbel te lijden. Eerder al zakte de prijs van een vat Amerikaanse olie al onder de nul. Maar inmiddels wordt deze olie verhandeld voor 15,14 dollar, goed voor een dagwinst van bijna 32 procent. Brentolie werd 12,6 procent duurder op 21,62 dollar per vat.

Bij de hoofdfondsen won ASMI bijna 5 procent. De chiptoeleverancier heeft naar eigen zeggen een solide kwartaal achter de rug waarin de gevolgen van de virusuitbraak beperkt bleven. Ook in het tweede kwartaal verwacht het bedrijf weinig problemen. Randstad zakte circa 2 procent. Het uitzendconcern boekte in de tweede helft van maart bijna een derde minder omzet door de lockdownmaatregelen en verwacht nog moeilijkere omstandigheden in het lopende kwartaal.

Heineken

Heineken verloor 2,5 procent. Het bedrijf zag het biervolume afgelopen kwartaal afnemen door de coronacrisis en voorziet een verdere daling in het lopende kwartaal. De bierbrouwer keert verder geen interimdividend uit en schrapt de bonussen voor topmanagers. Ook nemen de topbestuurders genoegen met 20 procent minder loon.

In Zürich won Roche een kleine 2 procent. De Zwitserse farmaceut handhaafde zijn verwachtingen. Vanwege de virusuitbraak is er veel vraag naar de coronatests van het bedrijf. Ook werkt Roche aan een potentieel middel tegen Covid-19. De Zweedse maker van telecomapparatuur Ericsson steeg bijna 6 procent in Stockholm dankzij beter dan verwachte cijfers. In Parijs vielen de resultaten van chipmaker STMicroelectronics (plus 7,8 procent) in de smaak. Het Franse luxeconcern Kering zakte 6 procent na een daling van de verkopen afgelopen kwartaal.

De euro was 1,0853 dollar waard, tegen 1,0864 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Studentenrekening 22 april 2020 17:02
    We gaan pas instorten zodra de particulier is overtuigd van het V-herstel. We hebben een paar van die dagen zoals gisteren en vandaag, waarmee de particulier wordt overtuigd dat het telkens weer hersteld na een korte slechte reeks. Maar er komt een dag dat het verlies zich doorzet en versnelt. Dan zullen de particulieren tevergeefs een vallend mes proberen te vangen.
  2. [verwijderd] 22 april 2020 17:22
    Slecht nieuws wordt nagenoeg genegeerd. En zodra er iets positiefs te melden valt (bijv: de olieprijzen veren weer wat op, terug naar het niveau van een paar dagen geleden), dan schieten de beurzen weer omhoog.
    Wie neemt nu wie in de maling?
    Op een gegeven moment zou je toch wel denken dat al het positieve al is ingecalculeerd?
    En dat terwijl er de komende maanden nog zo veel economische malaise op ons afkomt...
  3. [verwijderd] 22 april 2020 17:26
    quote:

    Watchdog schreef op 22 april 2020 17:22:

    Slecht nieuws wordt nagenoeg genegeerd. En zodra er iets positiefs te melden valt (bijv: de olieprijzen veren weer wat op, terug naar het niveau van een paar dagen geleden), dan schieten de beurzen weer omhoog.
    Wie neemt nu wie in de maling?
    Op een gegeven moment zou je toch wel denken dat al het positieve al is ingecalculeerd?
    En dat terwijl er de komende maanden nog zo veel economische malaise op ons afkomt...
    Show must go on, net als gewoon door blijven vliegen met vol corona ellende.
    Het stopt vanzelf , let maar op .
  4. forum rang 4 Sentiment 22 april 2020 17:44
    quote:

    createmonnie schreef op 22 april 2020 16:18:

    tis net een stuiterbal... De grote jongens moeten van hun stukken af dus moet die koers omhoog gegooid worden. Zodra ze nog 10% overhouden kan de verkoopknop diep ingedrukt worden.
    oh ja, ze verkopen en daarom sluit de AEX op high, logica...
  5. maanlandschap 22 april 2020 17:57
    En toch is het belachelijk. De beurzen kijken ook 3 maanden vooruit en Q2 gaat het slechtste kwartaal ever zijn. Q1 viel nog mee omdat pas rond 15 maart (US nog later) er een lockdown was en alle omzet voor dat kwartaal al zo goed als binnen was. Q2 gaat een bloedbad zijn met -60% earnings en Q3 kan dat evengoed zijn. Alsof Corona morgen verdwenen is, nooit meer terug zal komen en iedereen zonder angst zal consumeren, op reis gaan en op café. Daar staan de beurzen nu Onbegrijpelijk dat de mens gewoon een karikatuur van Trump is geworden: it's going to be beautifull, great, incredible, huge and everything I say is always correct. Opmerkelijk overigens dat hijzelf gisteren op zijn dagelijkse PR zelf toegaf dan zijn stokpaardje NL de beurs toch wel verrassend hoog stonden. Hij verschiet blijkbaar zelf dat de mensen in zijn bullshit trappen.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links