Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronacrisis haalt flinke hap uit omzet in luxewereld

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis heeft een enorme impact op de wereld van de luxe tasjes, dure cognacflessen en cosmetica. Luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) en drankenproducent Rémy Cointreau hebben de verkopen flink zien terugvallen en snijden daarom in hun dividend. Ook bij L'Oréal ging de omzet de afgelopen tijd stevig omlaag. Maar de cosmeticagigant blijft positief gestemd en hoopt op een spoedig herstel van de markt.

LVMH, ook bekend van merken als Bulgari en Christian Dior, zag de verkopen in het eerste kwartaal met 15 procent terugvallen tot bijna 11 miljard euro. Rémy Cointreau, het bedrijf achter cognacmerken als Rémy Martin en Louis XIII, kwam nog niet met kwartaalcijfers maar voorspelde eerder al wel een flinke impact. Bij beide bedrijven gaat het dividend voor de aandeelhouders met tientallen procenten omlaag.

L'Oréal rapporteerde een omzetdaling rond de 4 procent tot dik 7 miljard euro. Bij het bedrijf is dat evenwel geen reden tot hele grote zorgen aangezien het concern daarmee beter gepresteerd zou hebben dan de cosmeticamarkt als geheel. Die kromp volgens L'Oréal met circa 8 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. L'Oréal, dat zich tegenwoordig net als onder meer LVMH ook toelegt op de productie van handgel, zag de verkopen in China aan het einde van de periode bovendien al weer wat opkrabbelen. Ook ging het erg goed met de onlineverkopen. L'Oréal heeft nog geen besluit genomen over zijn dividend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links