Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse banken

Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse banken

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat de coronacrisis nadelige gevolgen kan hebben voor de kredietwaardigheid van Nederlandse banken. Vooral over ING, Rabobank en NIBC is de firma somberder, aangezien die banken veel kredieten hebben uitstaan in sectoren die sterk conjunctuurgevoelig zijn.

Fitch heeft de kredietrating van ING (A+) op credit watch negative gezet. Dat betekent dat een kans op een verlaging op korte termijn groot wordt geacht. Dat geldt ook voor het kredietoordeel over Rabobank (AA-), en dat over NIBC (BBB).

ABN AMRO (A+) en Volksbank (A-) lijken volgens Fitch beter voorbereid op een crisis, mede dankzij een groot aandeel hypotheken met een beperkt risico in hun kredietportefeuilles. Het ratingvooruitzicht voor beide banken is desondanks omlaag gezet van neutraal naar negatief. Dat kan leiden tot een verlaging op korte tot middellange termijn.

Ook bij vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen (BBB+) ziet Fitch risico's op de korte tot middellange termijn. Daarom is ook daar het vooruitzicht voor de rating verlaagd van neutraal naar negatief.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.