Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Houtproducent Accsys voorziet instorting vraag door coronavirus

AMSTERDAM (AFN) - Houtbedrijf Accsys verwacht dat de vraag in het komende kwartaal naar zijn producten zal instorten vanwege het coronavirus. Het bedrijf zal daarom zijn productie van Accoya-hout tijdelijk verminderen. Verder wil het bedrijf kosten besparen en investeringen uitstellen om zo hoofd te bieden aan de onzekere situatie.

Accsys wil minder voorraden aanhouden om kosten te verlagen. Daarnaast wordt mogelijk gesneden in de variabele beloning. Bestuursleden en senior management hebben al ingestemd met een reductie van 20 procent in hun salarissen. Verder worden alle niet-essentiële kosten even niet gemaakt en wordt waar mogelijk geen nieuw personeel meer aangenomen. Ook wil Accsys zich beroepen op noodsteun voor bedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Vanwege de coronacrisis ziet de onderneming zich genoodzaakt om de geplande investering in de nieuwe Accoya-reactor in Arnhem verder de toekomst in te schuiven. De bouw van de fabriek in de Britse Hull, waar Tricoya moet worden gemaakt, loopt waarschijnlijk vanwege overheidsmaatregelen tegen Covid-19 ook vertraging op.

Accsys houdt nog vast aan zijn prognose voor het lopende boekjaar, dat eind maart afloopt. Alle eerdere verwachtingen vanaf april worden ingetrokken vanwege de onzekerheid rondom de coronapandemie. Het bedrijf benadrukt voor nu voldoende liquide middelen te hebben.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henk30 6 april 2020 12:01
    OK Jorry
    Accsys doet dus in veredeld houtoplossingen zoals voorbeeldprojekten als de vlonders van de Schmellenmättli in Bern, op iedere toeristen foto. Met toenemende houtconstruktie in wateromgevingen (paalwoningen/ drijvende woonhuizen, schotten) is dit volgens mij een absolute groeimarkt. Ik ben er al langer in, en heb ook met de laatste emissie meegedaan. Daarmee werden extra liquide middelen vrij, die in de bouw van Hull en Arnhem nu ook voor de extra kosten van de vertraging oproepbaar zijn, uitgegeven is lang nog niet alles.

    P.S Afgezien van de investering heb ik geen zakelijke en persoonlijke relaties met de firma.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accsys Technologies

1,616 17:29
+0,036 +2,28%
Premium

Accsys: het is mooi geweest

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links