Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow-Jonesindex is alle winst sinds verkiezing Trump weer kwijt

Dow-Jonesindex is alle winst sinds verkiezing Trump weer kwijt

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Dow-Jonesindex op de beurs in New York is alle koerswinst sinds de verkiezing van president Donald Trump tot Amerikaans president in 2016, weer kwijt. Dat is opmerkelijk omdat Trump de afgelopen jaren zelf herhaaldelijk heeft gewezen op de stijgende beurskoersen. Hij zag dat als bewijs dat hij veel goede dingen deed voor de Verenigde Staten.

Door de coronacrisis is de toonaangevende beursgraadmeter in een maand met meer dan 30 procent in waarde gezakt. Maandagmiddag rond 16.45 uur (Nederlandse tijd) raakte de Dow opnieuw bijna 5 procent kwijt, waardoor er al flink minder dan 19.000 punten over zijn. Overigens veerde de graadmeter even later ook weer wat op, evenwel zonder noemenswaardig koersherstel.

Het sentiment op Wall Street werd eerder op de dag nog gesteund door een nieuw steunprogramma van de Federal Reserve voor de Amerikaanse economie, maar het positivisme bleek van korte duur. De teleurstelling over het uitblijven van een Amerikaans akkoord voor een omvangrijk stimuleringspakket bleef beleggers bezighouden.

De onvoorspelbare Trump werd voor hij in 2016 tot president werd verkozen nog gevreesd op de financiële markten. De negatieve sfeer bij beleggers week echter al snel, na een verzoenende overwinningsspeech van Trump. Daarop begonnen de beursgraadmeters in New York juist aan een stevige opmars die heel lang aanhield.

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 23 maart 2020 17:09
  "Dow-Jonesindex is alle winst sinds verkiezing Trump weer kwijt"
  "Door de coronacrisis is de toonaangevende beursgraadmeter in een maand met meer dan 30 procent in waarde gezakt."

  Komt die Coronacrisis dan door de verkiezing van Trump, of heeft dat niks met elkaar te maken, en is het artikel gewoon onzin?
 2. forum rang 5 Happy 23 maart 2020 17:40
  quote:

  jon111 schreef op 23 maart 2020 17:28:


  Gewoon omhoog met een geschatte schade van 16 biljoen en vele bedrijven straks failliet. volstrekt logisch...


  Ja is nog hele groep sukkels die het niet snappen. Nooit een depressie meegemaakt. Wordt huilen voor een hele grote groep jonge cowboys in juni.
 3. Pavlov44 23 maart 2020 18:08
  Belangrijker nieuws is dat Trump niet tevreden is met de huidige maatregelen en volgende week de lockdown maatregelen voor een deel will opheffen om zo de economie weer op gang te brengen. Nou denk ik niet dat dat zal gebeuren want eind deze week gaat het ook in de USA doordringen dat het goed fout aan het gaan is, maar mochten ze het toch doen, dan storten ze zichzelf echt regelrecht in een depressie.
 4. forum rang 6 Pharming Expert Superlative 23 maart 2020 18:27
  quote:

  Jopie1962 schreef op 23 maart 2020 17:09:


  "Dow-Jonesindex is alle winst sinds verkiezing Trump weer kwijt"
  "Door de coronacrisis is de toonaangevende beursgraadmeter in een maand met meer dan 30 procent in waarde gezakt."

  Komt die Coronacrisis dan door de verkiezing van Trump, of heeft dat niks met elkaar te maken, en is het artikel gewoon onzin?


  Hij heeft zichzelf stevig op de borst geslagen en aan de haal gegaan met de vruchten van het Obama-beleid

  Dus ja, nu is het tijd dat hij zijn plaats leert kennen .....helaas is dit voor een narcist nagenoeg onmogelijk...

  Dat neemt weg dat hij niet op zijn nummer gezet mag worden ... de blaaskaak......

  Hopelijk wordt hem snel opgedragen om zijn belastingaangifte bekend te maken, dan zien we allemaal dat hij een grote leugen is ! En een Groot gevaar voor de gehele wereld


  Kijk anders de Trump-dynastie even ...... dan weet ook u wat voor vies vlees we in de kuip hebben.

  Over Moskovisch zeiden ze “maffia-maatje” ...... moet je jezelf maar eens echt verdiepen in Don-Trump, dan schrijf je niet meer van dit soort berichten :(
 5. Martijn Kools 23 maart 2020 18:46
  quote:

  z0n0p schreef op 23 maart 2020 17:44:


  Weer terug op het niveau van 2016, alleen is de staatsschuld opgelopen als nooit te voren bij enig president (absoluut gezien) en is er een ongekend overheidstekort. Tja.
  Als je een instantie hebt die de wereldreservemunt oneindig bij kan printen maakt dat niet uit, die schuld hebben ze vooral bij zichzelf. Bernanke zei destijds al dat de FED best bereid is wat verlies te nemen.

  Binnenkort drukken ze gewoon de munt van 1 triljoen.
 6. Jopieklaploper 23 maart 2020 18:56
  quote:

  Studentenrekening schreef op 23 maart 2020 17:15:


  Ik vind het nog meevallen. Ik had de schade groter verwacht dan de financiële crisis van 2008. Straks krijgen we het stimuluspakket van de senaat en gaan we gewoon omhoog.


  Ik hoop dat u dit als sarcastische grap geschreven hebt???? Zo niet dan raad ik u aan zo snel mogelijk een psychiater op te zoeken.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare