Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

American Express schrapt financiële doelen door coronacrisis

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Creditcardmaatschappij American Express laat zijn financiële doelen voor dit jaar varen nu klanten door het nieuwe coronavirus behoedzamer zijn met het doen van uitgaven. Het Amerikaanse bedrijf verwacht over het lopende kwartaal dat de winst lager uitvalt dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.

Door de voortdurende onzekerheid over de duur, omvang en geografisch bereik van het coronavirus is American Express naar eigen zeggen niet in staat voorspellingen te doen over toekomstige financiële resultaten, anders dan die voor het eerste kwartaal van het jaar. Het virus heeft onder meer geleid tot minder boekingen van onder meer reizen of het kopen van concertkaartjes of andere entertainmentuitgaven via creditcards van de maatschappij.

De problemen speelden in tot een paar weken terug in bepaalde landen in Azië, maar hebben nu ook Europa en de Verenigde Staten in hun greep, aldus topman Jeff Campbell van American Express. Bijna een derde van de uitgaven via de kredietkaarten is doorgaans voor uitgaven aan de reis-en entertainmentindustrie.

Om kosten te drukken overweegt het bedrijf een vacaturestop. Ook wil het de kosten voor marketing en adviesdiensten omlaag brengen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
American Express Company

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

American Express Company 154,440 18:04
-4,240
-2,67%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare