Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Betalingsverwerker PayPal voelt belastingen

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal heeft in het vierde kwartaal zijn winst zien dalen. Dat kwam onder meer door een negatief belastingeffect vanwege de overname van iZettle, zo kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht.

De onderneming zette een winst van 507 miljoen dollar in de boeken. Dat was een jaar eerder nog 584 miljoen dollar. De omzet dikte wel aan, tot bijna 5 miljard dollar. Ook het betalingsvolume steeg, onder meer dankzij de overname van iZettle maar ook van Hyperwallet, tot 199 miljard dollar. In totaal werden er 9,3 miljoen nieuwe accounts geopend in het kwartaal.

Voor de huidige verslagperiode rekent PayPal op een aangepaste winst per aandeel van 0,76 dollar tot 0,78 dollar. Dat resultaat kwam in het afgelopen kwartaal uit op 0,86 dollar. PayPal rekent op een kwartaalomzet in de huidige periode van 4,78 miljard dollar tot 4,84 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PayPal Holdings

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PayPal Holdings 243,630 10 mei
-9,730
-3,84%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare