Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow-Jonesindex breekt door grens 29.000 punten

Dow-Jonesindex breekt door grens 29.000 punten

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex in New York is vrijdag door de grens van 29.000 punten gebroken. Dat gebeurde even na 16.00 uur (Nederlandse tijd), waarna de koers snel weer onder de psychologische grens zakte. Op 15 november sloot de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de vorige belangrijke grens, die van 28.000 punten.

De aandelenbeurzen in New York openden vrijdag licht hoger. Een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid drukte het sentiment nauwelijks. Verder overheerste opluchting dat het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran vooralsnog niet verder escaleert.

De Dow-Jonesindex stond rond 16.45 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 28.981 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 0,2 procent aan tot 3281 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 9233 punten.

Boeing

Boeing daalde 0,5 procent nadat het bedrijf interne communicatie had vrijgegeven. Medewerkers van de vliegtuigbouwer hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX, die wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond wordt gehouden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten "compleet onacceptabel". Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Farmaceut Eli Lilly (plus 0,9 procent) maakte bekend biotechnologiebedrijf Dermira over te nemen voor een bedrag van 1,1 miljard dollar. Verder is er aandacht voor GrubHub. De maaltijdbezorger sprak berichten tegen over dat het zichzelf in de etalage zou hebben gezet en daalde bijna 8 procent. Die geruchten zorgden eerder voor een fikse koerssprong voor het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2020 18:36
    Net zo belangrijk als de 23000 miljard grens die de staatsschuld van de VS heeft doorbroken al even geleden.

    Maar dat klinkt niet zo mooi dus dat hoor je niet als nieuwsbericht.

    Alles gaat super zolang de koersen maar stijgen, dat is de nieuwe het gaat alleen maar omhoog, the sky is the limit of huizen worden toch alleen maar duurder....

    De bedoeling was om HET niet nog een keer te laten gebeuren en hiervoor dus waken en ingrijpen maar de oplossing hiervoor is om alles nog groter en nog gekker te doen.

    De geschiedenis herhaald zich weer.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links