Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street in de plus

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de vrijdag aangekondigde handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, vooral omdat met de deal veel onzekerheid verdween. Als onderdeel van de afspraken verlaagt Washington de tarieven terwijl Peking meer Amerikaanse landbouwproducten zal aankopen.

Exacte details ontbreken nog. Zo is nog niet duidelijk hoeveel landbouwproducten China zal gaan aanschaffen. Ook is niet duidelijk hoe snel de VS eerder opgelegde tarieven zal gaan afbouwen. In Azië was het beeld eerder op de dag gemengd. Beleggers leken her en der winsten te nemen. De beurs in Shanghai eindigde hoger, mede door de steun van een sterker dan verwachte groei van de Chinese industriële productie en de winkelverkopen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent in de plus op 28.244 punten. De bredere S&P 500-index won 0,7 procent tot 3190 punten. Schermenbeurs Nasdaq dikte 0,7 procent aan tot 8798 punten.

Oprah Winfrey

Qua bedrijven in New York weet Boeing de aandacht op zich gericht. De vliegtuigmaker zou een tijdelijke productiestop van de gewraakte 737 MAX overwegen. Die kisten worden uit veiligheidsredenen al maanden aan de grond gehouden. Onduidelijk is nog altijd wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen. Het aandeel Boeing zakte bijna 4 procent.

Verder staat afslankbedrijf WW International, voorheen bekend als Weight Watchers, in de schijnwerpers. Tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey blijft tot zeker 2025 verbonden aan het bedrijf. Het aandeel WW International zag een plus van 2,6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 16 december 2019 17:07
    Nog NOOIT heeft de wereld er economisch beter voor gestaan dan vandaag, maar blijkbaar willen of kunnen er velen dit niet inzien. Nog NOOIT zijn er minder arme mensen op aarde geweest dan heden. Maar blijkbaar willen of kunnen velen dit niet beamen. Met dank aan de vele mentale dwergen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.