Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX zet opmars voort'

'AEX zet opmars voort'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting opnieuw hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken verder te stijgen na de nieuwe recordstanden op Wall Street. Het optimisme over een aanstaande handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China blijft de stemming ondersteunen. Op het Damrak opende AEX-bedrijf DSM de boeken.

Speciaalchemieconcern DSM zette in het derde kwartaal een hogere omzet in de boeken. Die stijging was voornamelijk te danken aan de tak voor voeding. De materialentak kampte met zwakte in de Chinese markt. Voor de rest van het jaar handhaafde DSM zijn verwachtingen.

Kendrion had ook afgelopen kwartaal last van de zwakke economische activiteit als gevolg van de handelsoorlog. De omzet en de winst namen af en de leverancier van elektromagnetische componenten besloot mede daardoor om zijn lopende aandeleninkoopprogramma te schrappen. Het bedrijf houdt wel vast aan zijn winstprognose voor de lange termijn.

Asfalt

Bouwondernemingen BAM en Heijmans mogen hun asfaltcentrales nog niet bundelen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is meer onderzoek nodig naar het samenvoegen van de asfaltactiviteiten. Eerder maakten de bouwers al bekend de mogelijkheden te onderzoeken om samen een nieuw asfaltbedrijf op te richten.

IMCD kondigde aan een meerderheidsbelang te nemen in de Zuid-Koreaanse distributeur van chemicaliën en voedselingrediënten Whawon. De chemicaliëndistributeur krijgt 57 procent van Whawon in handen. Whawon behaalde vorig jaar een omzet van omgerekend ongeveer 44 miljoen euro.

De aandelen ArcelorMittal en B&S zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Analisten van respectievelijk Société Générale en Morgan Stanley verlaagden hun aanbevelingen voor de bedrijven.

Ajax

Ook Ajax staat in het nieuws. Trainer Erik ten Hag maakt het seizoen af bij de beursgenoteerde voetbalclub. Dat zei hij tijdens de persconferentie voor het uitduel met Chelsea dinsdag in de Champions League. Ten Hag wordt in de Duitse media in verband gebracht met Bayern München, dat een opvolger zoekt voor de ontslagen Niko Kovac.

De AEX-index sloot maandag 0,8 procent hoger op 585,55 punten en bereikte daarmee de hoogste slotstand sinds mei 2001. De MidKap won 1 procent tot 883,44 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1,4 procent. Ook Wall Street ging vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent in de plus op een recordstand van 27.462,11 punten. Ook de brede S&P 500 en techbeurs Nasdaq scherpten de recordniveaus aan en wonnen respectievelijk 0,4 procent en 0,6 procent.

De euro was 1,1126 dollar waard, tegen 1,1141 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 56,46 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper op 62,12 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:47 AEX sluit matige maand negatief af
  2. 11:26 Weinig beweging op het Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2019 11:40
    Het is weer hosanna.. Brexit? Handelsoorlog? Impeachment? Krapte op de arbeidsmarkt? Klimaatambities die in de praktijk onmogelijk zijn uit te voeren? Torenhoge/niet terug te betalen schulden? Het maakt allemaal niet meer uit want er is tijdelijk sprake van euforie, en we weten wat daarna komt. We staan nu alleen wat hoger, dus de val zal mogelijk wat grilliger verlopen. Ik heb mn riemen vast
  2. Maan Arkenbosch 5 november 2019 20:50
    Deze gekte is de gebruikelijk eindspurt, na jarenlange hosanna. O-wee als de handels ruzie doorgaat of er een nietszeggende draai aan gemaakt wordt. De lage rente is al tig keer in geprijsd. En elke bekende oppepper wordt steeds herhaald, omdat de koersen dan stijgen.ASML heeft een dividend rendement van 0,7%! Kopen !! gaat nog hoger!! Volgende doel is AEX 605 en dan op naar AEX 702. of nog hoger, Is de beurs een CASINO geworden????
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links