Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak doet stapje terug

Damrak doet stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine minnen zien. Beleggers namen wat gas terug na de opleving een dag eerder en hielden vooral de verdere ontwikkelingen rond de Amerikaans-Chinese handelsstrijd in de gaten. Op het Damrak viel het halfjaarbericht van Van Lanschot Kempen in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 542,06 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 789,32 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

Informatieleverancier Wolters Kluwer sloot de rij bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 0,9 procent. Sterkste stijger was verzekeraar ASR met een winst van 0,4 procent. Grootste daler in de MidKap was metalenspecialist AMG met een min van 1,6 procent. Vastgoedfonds Eurocommercial Properties stond bovenaan met een plus van 0,4 procent.

Windparken

Bij de kleinere bedrijven dikte Van Lanschot Kempen 3,1 procent aan. De vermogensbeheerder boekte in de eerste jaarhelft meer winst dankzij de verkoop van onderdelen. Exclusief dat effect zou sprake zijn van een gelijkblijvend resultaat.

Sif klom 2,9 procent. De funderingsspecialist breidt zijn terrein in de Rotterdamse haven uit vanwege de toegenomen vraag naar zijn diensten. Het bedrijf noemt specifiek een groot contract met de Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener DEME, dat betrokken is bij de ontwikkeling van de windparken Borssele I en II.

Afstoten

B&S Group zakte 3,2 procent. Het distributie- en groothandelsbedrijf wist de omzet in de eerste jaarhelft aanzienlijk op te voeren, mede dankzij de recente overname van online parfumverkoper FragranceNet.com. De nettowinst zakte dik 10 procent. Op de lokale markt won DPA Group 1,4 procent. De detacheerder behaalde in de eerste jaarhelft minder omzet door het afstoten van activiteiten. Het bedrijfsresultaat en de nettowinst namen wel toe.

In Brussel schoot de koers van groente- en fruitconcern Greenyard met ruim 23 procent omhoog, na een handelsbericht.

Olie

De euro was 1,1107 dollar waard tegen 1,1109 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent in prijs tot 53,95 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 58,97 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 30 apr Slotcall: AEX sluit april met verlies af en wachten op vuurwerk Amazon en Fed 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 27 augustus 2019 09:31
    "De betere resultaten kwamen niet als een verrassing, aangezien begin dit jaar tientallen miljoenen werden verdiend met de verkoop van onderdelen. Exclusief dat effect zou sprake zijn van een gelijkblijvend resultaat."

    Ze hebben wat tafelzilver verkocht, anders zouden de cijfers gelijkgebleven zijn. Dus waarom de koers dan 3 % stijgt ?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links