Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX herstelt van tik Shell en ING

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is donderdag met een kleine min de dag uitgegaan. De beurs stond de hele dag in de min als gevolg van forse koersverliezen van zwaargewichten Shell en ING, maar herstelde zich dankzij een eindsprint. Elders in Europa sloot het grootste deel van de beursgraadmeters in het groen. De beurs in Londen bleef vrijwel vlak nadat de Bank of England had besloten de rente gelijk te houden.

De hoofdindex op Beursplein 5 sloot 0,1 procent hoger op 572,46 punten. De MidKap won 2,1 procent tot 840,23 punten, dankzij een koerssprong van Altice. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,7 procent. Londen ging een fractie omhoog.

Shell stond met een verlies van 4,9 procent onderaan in de AEX. Het olie- en gasconcern zag afgelopen kwartaal de helft van zijn nettowinst in rook opgaan. ING volgde met een verlies van 2,3 procent. Analisten wezen vooral op de toegenomen kosten van de bank. Staalconcern ArcelorMittal kende een grillig koersverloop na de publicatie van de resultaten en daalde 1,5 procent.

DSM

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield verhoogde zijn verwachtingen en werd 1,2 procent hoger gezet. Speciaalchemiebedrijf DSM, dat ook met cijfers kwam, won 2,1 procent. Chipmachinemaker ASML was met een plus van 2,3 procent de grootste stijger in de AEX.

In de MidKap schroefde telecom- en kabelbedrijf Altice Europe zijn omzet- en winstverwachtingen in de thuismarkt Frankrijk op en werd beloond met een koerswinst van 23,8 procent. Metalenspecialist AMG verlaagde de winstverwachting en kelderde 18,4 procent. Financieel dienstverlener Intertrust, die ook met cijfers kwam, klom bijna 12 procent.

Siemens

Siemens zakte 4 procent in Frankfurt. Volgens het technologieconcern is het moeilijker geworden om de beoogde omzetgroei waar te maken. Het Duitse chipbedrijf Infineon handhaafde zijn jaardoelstellingen en won 2,4 procent. In Parijs steeg Société Générale 5,8 procent na een positief kwartaalbericht van de Franse bank.

De euro was 1,1063 dollar waard, tegen 1,1132 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,9 procent tot 56,89 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent minder op 63,49 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10:54
    881,00
    -0,14% -1,27
  2. SHELL PLC 10:39
    34,025
    +0,03% +0,010

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links