Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Duitse broker Flatex naar Nederland'

'Duitse broker Flatex naar Nederland'

AMSTERDAM (AFN) - De Duitse broker Flatex gaat zijn diensten op de Nederlandse markt aanbieden. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag. De partij biedt onder meer gratis transacties, zo weet de krant.

Het bedrijf kan dat onder meer doen omdat Duitsland, in tegenstelling tot Nederland, geen provisieverbod kent. Aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, etf's en ook turbo's en contracts for difference (cfd's) kunnen zonder kosten worden verhandeld op een gratis beleggingsrekening. Later dit jaar moeten ook opties en futures beschikbaar worden.

Directeur Nederland bij Flatex, onderdeel van het beursgenoteerde Fintech Group, is Jeroen Sonsma, voorheen werkzaam bij Binck Bank.

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. Sjonnie2 3 juni 2019 10:09
  quote:

  alrob schreef op 3 juni 2019 08:10:


  Geen transactiekosten, maar wat is dan het verdienmodel?


  ABM Financial News - 06:47
  (ABM FN-Dow Jones) De Duitse broker Flatex komt naar Nederland en zal gratis transacties aanbieden. Dit scheef Het Financieele Dagblad maandag.

  Aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, etf's en ook turbo's en contracts for difference (cfd's) kunnen zonder kosten worden verhandeld op een gratis beleggingsrekening. Later dit jaar moeten ook opties en futures beschikbaar worden, aldus het FD.

  Directeur Nederland bij Flatex, onderdeel van het beursgenoteerde Fintech Group, is Jeroen Sonsma, voorheen werkzaam bij Binck Bank.

  Flatex kan volgens het FD gratis transacties aanbieden doordat Duitsland in tegenstelling tot Nederland geen provisieverbod kent.

  Daarnaast voert Flatex zijn orders uit op Tradegate. Voor elke order die Flatex daarheen stuurt, wordt een compensatie ontvangen. Dat kan gepaard gaan met een hogere 'spread'.

  "Gratis handel is in Nederland nooit echt van de grond gekomen', vervolgt hij. 'Nederlanders denken: dat zal wel niks zijn. Daarom moeten wij open kaart spelen, gewoon vertellen hoe het zit. Ik denk dat men dan begrijpt dat het gewoon kan, en dat je dan niet bij een of andere prutpartij terechtkomt?", zei Sonsma tegen de krant.

 2. forum rang 6 rene l 17 juni 2019 09:17
  quote:

  alrob schreef op 3 juni 2019 08:10:  Geen transactiekosten, maar wat is dan het verdienmodel?  Als ik het goed begrijp dan verhandelen ze alles buiten Euronext om en is het dus geen echte handel.
  Er wordt ook al aangegeven dat het verschil tussen bied- en laadkoersen hoger kan zijn.

  Dit zal dus het verdienmodel zijn.
  Het zal dus zeer lucratief zijn, anders bedenk je zoiets niets.

  Particulieren laten zich toch graag bedonderen en zijn dus gekozen als slachtoffer in dit geval.

  Niets is gratis, behalve de zon die opkomt.
 3. Einhorn 17 juni 2019 10:25
  Vertaald vanuit het duits:

  Tradegate verwerkt orders uitsluitend elektronisch. Aangezien Tradegate afziet van de transactiekosten, wordt het elektronische handelssysteem beschouwd als een van de goedkoopste alternatieven voor particuliere beleggers. Tradegate is echter niet zonder valkuilen. Een deel van het handelssysteem is marketmaker en biedt vaak nadelige prijzen in vergelijking met referentiemarkten. Het instellen van limieten op aan- en verkopen is daarom essentieel om te kunnen profiteren van de lagere tarieven.

  www.aktien.net/boersenplaetze/
 4. forum rang 4 Stephan010 24 juni 2019 22:40
  quote:

  - D.J. - schreef op 20 juni 2019 15:59:


  Heb me aangemeld en even wat aandelen op DeGiro vergeleken met hun "realtime" koersen maar met elk aandeel dat ik tot dusver gechecked heb liggen koersen stukje tot een flink stuk hoger dan op echte markt


  Hoeveel procent hoger heb je gezien ?
  Is het ook zo dat een kooporder van bijv. 1.23 niet geaccepteerd wordt en je gedwongen word om op 1.25 te kopen ?
 5. RT2014 27 juni 2019 13:15
  quote:

  - D.J. - schreef op 20 juni 2019 15:59:


  Heb me aangemeld en even wat aandelen op DeGiro vergeleken met hun "realtime" koersen maar met elk aandeel dat ik tot dusver gechecked heb liggen koersen stukje tot een flink stuk hoger dan op echte markt


  Als dat zo is dan zou het niet werken want dan ontvang je ook een hogere prijs bij verkoop en is er per saldo geen effect. Ik neem aan dat biedprijs juist lager ligt. Dus lagere biedprijs en hogere laat = grotere spread.
 6. kuin 2 juli 2019 17:12
  Ben flatex aan het testen t.o.v. Binck. Zit idd een enorm verschil tussen de koersen, soms wel 1%. Bijvoorbeeld Kiadis, verkooporder gezet op 6.00. Meerdere keren boven de 6 euro geweest (tot 6.06 volgens binck), maar niet verkocht.

  Dus aan te raden om harde limieten in te stellen bij je (ver)kooporders.

19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links