Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Lagere opening voor Damrak'

'Lagere opening voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen een stapje terug te doen, na de koerswinsten een dag eerder. De internationale handelsspanningen namen weer toe door het opleggen van economische sancties tegen Mexico door de Verenigde Staten.

De VS hanteren vanaf 10 juni importtarieven van 5 procent voor alle goederen die uit Mexico komen. De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Mexico onvoldoende optreedt tegen illegale immigratie en zal de importtarieven elke maand met 5 procent verhogen tot een maximum van 25 procent. Het nieuws zorgde in Japan voor stevige verliezen onder de autobouwers die veel productiefaciliteiten hebben in Mexico.

Beleggers verwerken daarnaast een tegenvallend industriecijfer uit China. De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in mei voor de derde maand op rij afgezwakt, wat mogelijk te wijten is aan de handelsstrijd met de VS. In Duitsland lieten de winkelverkopen in april een onverwachte, stevige daling zien.

Shell

Op het Damrak zal het aandeel Shell mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Franse bank Société Générale schroefde zijn aanbeveling voor het olie- en gasconcern op naar kopen. Het aandeel van verzekeraar NN Group noteert ex-dividend.

Kiadis Pharma liet weten 28 miljoen euro op te hebben gehaald door de plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele beleggers. Het geld wil de biotechnoloog gebruiken voor het ontwikkelingsproces van zijn geneesmiddel ATIR101.

Euro

De Europese beurzen sloten donderdag hoger. De AEX-index klom 0,8 procent tot 545,43 punten en de MidKap dikte 0,6 procent aan tot 739,38 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen rond de 0,5 procent vooruit. Ook op Wall Street werden kleine winsten geboekt. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 25.169,88 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent.

De euro was 1,1129 dollar waard, tegen 1,1140 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 56,02 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 66,02 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Tech aan kop in groene AEX
  2. AEX hoger onder leiding van chippers na fraaie cijfers van Micron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2019 09:07
    Een wereldwijde recessie is aanstaande centrale banken gaan de rentes in de tweede jaarhelft verlagen.
    Voorzichtigheid geboden met beleggingen in aandelen.
    Banken en Verzekeraars zitten waar de klappen gaan vallen.
    De handelsvolumes zakken verder en verder.
    China dumpt Amerikaans schuldpapier.
    Meerdere landen doen in deze regio zaken met de eigen munt.
    Het westerse financiele betalings systeem hebben deze landen niet nodig vrachtwagenkonvooien rijden
    af en aan gevuld met geld en goud.
    Laatste dag van de maand morgen is het juni hoogtijd alle aandelen weg te doen prettige vakantie allemaal.
    Let vooral op de koerssprong van Goud.
  2. forum rang 8 het zwaard 31 mei 2019 10:05
    Suske wiet: China zal inderdaad een andere koers volgen, alleen zullen ze nu hun goedkopere producten over de ganse wereld gaan verspreiden. Dit zal leiden tot een ongeziene chaos en massaal aantal bedrijven de deuren doen sluiten. Een boycot, de welke ook kent nooit geen winnaars ,enkel verliezers.
  3. [verwijderd] 1 juni 2019 10:54
    Daarom zou de EU hetzelfde moeten doen als trump, en zelf gaan produceren ! Maar China is in de ogen van de EU leiders een soort paradijs waar geen kritiek op gegeven mag worden. Stop in ieder geval de staal importeren uit China, Europa wordt bedolven onder het ijzer, maar onze "leiders" gaan liever de productie verkleinen
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.