Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Picnic niet blij met actie FNV

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Geschorst en weet niet waarom 15 december 2018 11:22
  quote:

  Jopie1962 schreef op 15 december 2018 11:19:

  "... en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten. "

  Ze moeten eens met Postnl gaan praten, die kennen de streken van FNV ook wel aardig inmiddels.
  Gelukkig heeft de rechter ingegrepen, anders waren de kerstkaarten niet op tijd bij de mensen gekomen. Je kunt zien hoe achterlijk de FNV is.
 2. forum rang 6 jan de vakman 15 december 2018 12:20
  Dit lijkt verdacht veel op het buitengewoon onsymphathieke gedoe,van de Fanatieke Negatieve Vernielers bij post nl.
  Inplaats van oproepen,om er samen de schouders onder te zetten,bij de problemathische posttak,komen ze met absurde eisen,waardoor het postverhaal,alleen nog maar veel verliesgevender zal worden,mijn inziens bereiken ze er alleen maar mee,dat hun leden bovenaan het lijstje komen te staan,van postbezorgers die moeten vertrekken,omdat de postvolumes blijven terug lopen,dan hebben ze 30% minder en geen werk meer,sukkels!!
  Helaas heeft de licht tegenvallende china groei,mijn groene kleur op donderdag in lelijk rood veranderd,china heeft natuurlijk het meeste last van die handelsoorlogtroep,zij exporteren het meeste,als china ongunstig in het nieuws is,heeft mijn Buitengewone Enorme Super Ikoon altijd een probleem,gisteren,daalde hij even meer dan 5%,gelukkig trok hij later nog iets bij,zodat een dipbijkoop toch nog net op winst kwam.
  Die bijkoop was ten koste van Al Maar Gezanik,want dit aandeel is kompleet aan het verongelukken,om mij onduidelijke redenen,ik ben toch maar weer meer terug gestapt,in mijn andere ongeluk,aperam,omdat de tesla boss gouden tijden voor de nikkel boeren voorspelt,bovendien geeft hij bij deze koers een heel leuk kw dividend,gisteren resulteerde de bijkoop in een leuke winst,want apertje kwam uit een heel diep dal van 23,25 aardig omhoog,naar 23,68!
  Ook ben ik nog meer richting postnl opgeschoven,zij zijn,onterecht met de belgenpost in elkaar gekletterd,postnl gaat steeds meer profiteren vande al maar groeiende pakketjes sektor,bijv,black fryday gaf een mooie boost,die 10% postkrimp word almaar minder,de 10of meer% pakketjesgroei word al maar meer,bovendien wil postnl,waar mogelijk fors in de kosten snijden.
  Mjin portefuille bestaat nu behoorlijk zwaar uit 3 zware dippers,met alle 3 een prachtig dividend,dat wijst tenslotte op een gezonde ondertoon,bij de bedrijven,kom op besi,aperam en postnl,ga nu eindelijk weer eens klimmen naar een veel hogere gezonde koers!!
  Als de oorlog tussen trumpie en de spleetogen gaat stoppen en daar lijkt het wel op,dan worden mijn dippertjes toppers,ondanks van diverse kanten mooie beloftes,onder andere van slim beleggen,word mijn geduld wel heel erg beproeft.
  Vandaag dacht ik te gaan genieten,van de cd van de gigantisch mooie kerstsamenzangavond in zaltbommel,maar helaas gaat dit hele dikke feest niet door,door de eerder genoemde vernielers,ook maar weer geduld hebben!
  Morgen genieten van het heerlijk,lieflijke Woord,over de komst van mijn hartevriend,de Heiland der wereld,Hij valt nooit tegen!!
  Maandag hoop ik dat die chineesjes,spijkers met koppen gaan slaan,dan komt het goed,Sjaloom!!!
 3. Marty.mcFly 15 december 2018 12:32
  quote:

  Jopie1962 schreef op 15 december 2018 11:19:

  "... en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten. "

  Ze moeten eens met Postnl gaan praten, die kennen de streken van FNV ook wel aardig inmiddels.
  En jij gelooft meteen die propaganda prietpraat van de zeer rijkelijk betaalde directie van Picnic? Natuurlijk zeggen zij dat hun medewerkers fantastisch behandeld worden. En waarom mag de FNV niet praten met medewerkers? We leven toch in een vrij land? Blijkbaar hebben die medewerkers een boekje open gedaan, en dat is hun goed recht.

  Focus dus op de streken van de directie van Picnic, kunnen zij overal mee wegkomen?
 4. forum rang 4 mok 15 december 2018 13:15
  Goede zaak dat werknemers zich verenigen, maar helaas verdwijnt die macht steeds meer. We leven in een tijd dat er internationale concurrentie is op het gebied van belasting voor bedrijven. In de VS heeft Trump de belasting voor bedrijven vrijwel afgeschaft en andere landen volgen ongetwijfeld, maar verlagen in ieder geval. Dat betekent dat de werknemers alle belasting moeten ophoesten, via inkomstenbelasting of BTW en dat tast de koopkracht aan. Bedrijven zullen er alles aan zullen doen om de kosten, die steeds meer vooral bestaan uit arbeidsloon, zo laag mogelijk te krijgen. Hetzij door arbeidsvoorwaarden te versoberen, of anders door zoveel mogelijk te automatiseren. Ik vind het een zorgelijke ontwikkeling, omdat de consument juist de producten moet kopen van die bedrijven. Als ze daar steeds meer moeite mee krijgen, zullen omzetten bij bedrijven dalen en stort de hele economie, met die record hoge schulden, in elkaar. Vakbonden hebben voor welvaart gezorgd, door vertrouwen en koopkracht te genereren, waardoor bedrijven meer kunnen verkopen en consumenten meer risico durven te nemen. Dat verdwijnt als vakbonden geen macht meer hebben.
 5. Dikke Durk 15 december 2018 15:44
  Ik ben geen fan van FNV, maar wel van een gelijk speelveld.

  Deze zomer zouden de salarissen, die volgens Trouw op €9,79 per uur liggen exclusief vakantietoeslag, met 2 procent zijn verhoogd. bron: NRC, 15-12-2018

  Als Picnic als online supermarkt wil concurreren met andere (online) supermarkten, laat ze zich dan ook aan de supermarkten CAO houden. Nu is er nog sprake van concurrentievervalsing omdat Picnic minder loon betaalt aan haar werknemers dan de supermarkten doen.

  Een vakkenvuller van 23 jaar of ouder die meer dan 12u in de week werkt, verdient minimaal €10,43 per uur ( financieel.infonu.nl/geld/121965-beta... )

 6. forum rang 9 objectief 15 december 2018 18:46
  quote:

  Bakker88 schreef op 15 december 2018 11:22:

  [...]
  Gelukkig heeft de rechter ingegrepen, anders waren de kerstkaarten niet op tijd bij de mensen gekomen. Je kunt zien hoe achterlijk de FNV is.
  FNV is heel goed bezig...laatste tegenstrever van de uitbuitende werkgevers.
  Helaas is voor de meeste werknemers de contributie te hoog en willen ze meeliften op hun inspanningen. (kerstkaarten is dit belangrijk??/)
 7. forum rang 6 jonas 15 december 2018 21:40

  Durk zegt het goed.Heb mezelf als vakbondslid weleens geërgerd aan al die gratis meereizende collega's die niet betaalde maar wel graag een loonsverhoging ofzo ontvingen. Anderzijds SP-achtige bonden die vakbondswerk gebruiken voor politiek gewin is ook niet mijn ding.

  TA stelt "iedereen die hard werkt zou een loon moeten verdienen waar je gewoon mee uit kunt komen. Dat is geen 10 euro bruto. Als iemand vindt dat dat wel genoeg is: weekje mee werken voor dat geld. Praten we dan nog eens".

  Hier speelt iets meer en dat is dat als je gaat werken vanuit de bijstand je allerlei toeslagen verliest en je op die manier weer inlevert. Weinig prikkel tot werk.

  Kan je oplossen door allerlei regeltjes en dus veel ergernis wekkende bureaucratie. Ik zie meer in oplossingen van Forum van Democratie: verhoging van belastingvrije voet, minder druk op de onderkant van de arbeidsmarkt door minder immigratie e.d.

  Groet, Jonas
 8. z0n0p 16 december 2018 12:49
  Ben wel een beetje klaar met vakbondje-bashen. Sinds de invoering van de € is de koopkracht van jan modaal net 2% gestegen. Staat in geen enkele verhouding tot de winststijging van ondernemingen. Dank aan het neo-liberalisme van Rutte en zijn ballen-vrinden. Vakbonden is zeker wat te verwijten, maar stellen zich tov het buitenland (veel te) redelijk op.

  Geen enkel sympathie voor uitzuigertjes als PostNL, Uber, Deliveroo, Picnic met hun nieuwe verdienmodelletjes waarbij werknemers rechteloos worden gemaakt: nieuwe horigheid.
 9. forum rang 6 Just lucky 16 december 2018 14:52
  quote:

  z0n0p schreef op 16 december 2018 12:49:

  Ben wel een beetje klaar met vakbondje-bashen. Sinds de invoering van de € is de koopkracht van jan modaal net 2% gestegen. Staat in geen enkele verhouding tot de winststijging van ondernemingen. Dank aan het neo-liberalisme van Rutte en zijn ballen-vrinden. Vakbonden is zeker wat te verwijten, maar stellen zich tov het buitenland (veel te) redelijk op.

  Geen enkel sympathie voor uitzuigertjes als PostNL, Uber, Deliveroo, Picnic met hun nieuwe verdienmodelletjes waarbij werknemers rechteloos worden gemaakt: nieuwe horigheid.
  Dan moet je niet op Jassar Klaver stemmen, met zijn pro immigranten- en klimaatbeleid. Daar gaan jaarlijks vele miljarden heen die beter gebruikt kunnen worden om de koopkracht op te krikken.
 10. z0n0p 16 december 2018 15:41
  quote:

  Just lucky schreef op 16 december 2018 14:52:

  [...]Dan moet je niet op Jassar Klaver stemmen, met zijn pro immigranten- en klimaatbeleid. Daar gaan jaarlijks vele miljarden heen die beter gebruikt kunnen worden om de koopkracht op te krikken.
  Stem niet op Jepser Klaver. Stem sowieso niet. Groen is overigens helemaal geen "links" thema meer. Maar nu je er toch over begint: verduurzamen kan een boel werkgelegenheid opleveren. Luister maar eens naar Feike Siebesma.
 11. forum rang 6 wiegveld 17 december 2018 06:57
  Deze mensen werken aan de onderkant van het banengebouw en worden blijkens de bedragen redelijk uitgebuit door een aantal mannetjes van Picnic. Hun thuisbezorgen tegen scherpe prijs met elektrische autootjes sausje spreekt de rijkere typen in ons land aan. Goed dat die nu eens zien dat in magazijnen zonder ramen anderen drieletterwerk doen voor bijna niets. Dat komt de Picnic mannen slecht uit vlak voor de kerst, maar is bij andere bedrijven in meer of mindere mate ook het geval (Jumbo)
  Vraag me af of sommige van deze mannen/vrouwen hun vrouw/man ook onder de 10 euro per uur vergoeden voor boodschappen doen in de eigen Mini?

18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links