Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Belang Accor in AF-KLM niet logisch'

'Belang Accor in AF-KLM niet logisch'

AMSTERDAM (AFN) - Het is geen rationele stap voor AccorHotels om een belang te nemen in Air France-KLM, stellen analisten van Kepler Cheuvreux. Voor het behalen van kostenvoordelen uit een samenwerking is een aandelenaankoop ook niet nodig, zo menen ze.

Volgens de marktvorsers zou het risico voor Accor toenemen als het de 14 procent in de luchtvaartcombinatie die nu nog in handen is van de Franse staat over zou nemen. Het hotelbedrijf bevestigde dat het interesse heeft in een minderheidsdeelneming. Volgens Franse media zou er worden gekeken naar de staatsdeelneming, maar AccorHotels repte daar niet over.

Het aandeel Air France-KLM stond maandag rond 09.20 uur 5,2 procent hoger op 7,34 euro. Het aandeel AccorHotels daalde in Parijs juist 2,2 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. JPMorgan zet Air France-KLM op kooplijst
  2. Air France-KLM opvallend laag gewaardeerd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 dachthetniet 4 juni 2018 09:58
    Ik neem aan dat Accor dit niet doet op basis van een gevoel. En volgens mij is het heel handig om meer te hbben dan een samenwerkingsverband. De hotel sector is nl behoorlijk afhankelijk van de luchtvaartsector en andersom.
    Wellicht balen ze van hun koersdoelen/adviezen van de afgelopen jaren en dat ze dit dan niet hebben voorzien.
  2. andrejes 4 juni 2018 15:22
    quote:

    Timberwolf schreef op 4 juni 2018 11:40:

    Ik zie de strategische logica ook niet echt. Denken ze dat ze dan een betere onderhandelingspositie krijgen met booking websites? Of gaan ze hun hotelletjes in een pakket stoppen met vliegreizen? Synergievoordelen behalen lijkt me moeilijk.
    zie TUI en Corendon
  3. [verwijderd] 5 juni 2018 16:12
    Pure speculatie. Frankrijk zou wel gek zijn om nu (op een zeer lage koers) haar aandelen te verkopen. Wat nodig is bij Air France KLM is een sterke vrouw/man die eens flink de bezem door de kosten en het personeel en de salariscultuur van dit bedrijf haalt. Dit bedrijf dient eindelijk eens aandeelhouderswaarde te creëren. Aandeelhouders (waaronder groot aandeelhouders Frankrijk en Nederland) hebben al jaren geen dividend op hun geïnvesteerde kapitaal ontvangen, terwijl dit jaar 25% van de winst van KLM als bonus wordt uitgekeerd. De verhoudingen zijn totaal zoek binnen dit bedrijf.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.