Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM hoogvlieger op Damrak

BAM hoogvlieger op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM was donderdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs van Amsterdam. Het bedrijf kreeg de handen van beleggers op elkaar na de publicatie van de kwartaalresultaten. Het algehele sentiment op de Europese beurzen was negatief.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent in de min op 553,08 punten. Bij de hoofdfondsen noteerde Unilever ex-dividend. De MidKap zakte 0,4 procent tot 791,70 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

BAM was koploper bij de middelgrote bedrijven met een plus van bijna 6 procent. Het bouwconcern heeft zijn opbrengsten in het eerste kwartaal opgekrikt. Daarnaast nam de orderportefeuille met ongeveer een half miljard euro toe en herhaalde BAM zijn winstverwachting voor 2018.

Aegon

Intertrust stond onderaan in de MidKap met een min van 6,3 procent. Blackstone, dat Intertrust in het najaar van 2015 naar de beurs bracht, verkoopt een deel van zijn belang in de financieel dienstverlener aan institutionele beleggers.

Sterkste daler in de AEX was verzekeraar Aegon met een verlies van 2,5 procent na een adviesverlaging. Branchegenoot ASR deed het met een min van 1,8 procent niet veel beter. Ook financiële fondsen als ABN AMRO en ING stonden bij de sterkste dalers. Verlichtingsbedrijf Philips Lighting voerde de hoofdindex aan met een winst van 1 procent.

Bpost

In Brussel kelderde Bpost 11 procent na een winstwaarschuwing van het Belgische postbedrijf. Ook de resultaten van het Belgische chemiebedrijf Solvay (min 4,3 procent) vielen tegen.

Osram Light klom 1,3 procent in Frankfurt. Het Duitse verlichtingsbedrijf behaalde afgelopen kwartaal een duidelijk lagere winst. De rivaal van het Nederlandse Philips Lighting kwam vorige week al met een winstalarm.

Euro

Infineon won 0,4 procent. De Duitse chipfabrikant scherpte de omzetverwachting voor het boekjaar aan. Adidas zakte 3,6 procent. De sportkledinggigant verkocht flink meer in het afgelopen kwartaal, maar ondervond wel tegenwind van ongunstige wisselkoerseffecten.

De euro was 1,1977 dollar waard, tegen 1,1971 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 67,43 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 72,64 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
BAM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links