Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bitcoin schiet onder de 9000 dollar

Bitcoin schiet onder de 9000 dollar

AMSTERDAM (AFN) - De waarde van de bitcoin is onder de 9000 dollar gezakt. De cryptomunt daalde donderdag al de hele dag, maar ging in de avond volgens Coinmarketcap door de grens heen. Sinds eind november stond de digitale munt niet meer zo laag.

De bitcoin is nu weer terug op het niveau van voor zijn laatste grote koerssprongen. Begin december slechtte de cryptovaluta in korte tijd de mijlpalen van 10.000, 15.000 en 20.000 dollar. Sinds half december is de waarde met horten en stoten gezakt tot rond de 11.000 dollar halverwege deze maand.

Een directe aanleiding aanwijzen voor koersschommelingen bij de bitcoin is vaak lastig. Mogelijk speelt nieuws uit India een rol, waar minister van Financiën Arun Jaitley maatregelen aankondigde tegen illegale activiteiten rondom cryptomunten. Verschillende media interpreteerden zijn uitspraken aanvankelijk als een aankondiging van een bitcoinverbod.

Mogelijk was de waarde van verschillende munten ook een tijdlang simpelweg te hoog. Amerikaanse toezichthouders zijn een onderzoek begonnen naar bitcoinbeurs Bitfinex, dat de koers van verschillende cryptomunten de afgelopen maanden kunstmatig zou hebben opgeschroefd. Het bedrijf zou via de cryptomunt Tether veel bitcoins hebben opgekocht.

Verder werd de koers mogelijk geraakt door de aankondiging van Facebook om advertenties voor producten en diensten rondom cryptovaluta's in de ban te doen. Volgens Facebook worden riskante beleggingen als cryptomunten, binaire opties en ICO's (initial coin offerings) vaak geassocieerd met misleidende praktijken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Inimini&Dikidik 1 februari 2018 14:27
  Ja, net zo als destijds de bank aandelen GONE naar 0 (SNS)
  Of KPN van 14 euro per aandeel overnight naar 7 en 2 dagen later naar 1,90
  UPC van 80 naar 1 euro enz.
  En dat allemaal door menselijke fouten, dat is iets wat bij de crypto's niet mogelijk is.
  En zo kan ik er nog wel wat opnoemen.
  Misschien word het ook weer tijd voor wat aanslagen, gaan ze in ieder geval gezamenlijk down.
 2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 1 februari 2018 14:36
  quote:

  beeldscherm schreef op 1 februari 2018 14:24:


  Bitcoin plunges over fears Tether traders inflated cryptocurrency price

  metro.co.uk/2018/02/01/bitcoin-plunge...

  Idd ook dat Tether Bitfinex verhaal ! Dit alles is natuurlijk NIET goed voor het vertrouwen in crypto's en het is wachten op meer en meer onderzoek/restricties van overheden. Er is duidelijk langzaam aan een vertrouwenscrisis aan het ontstaan en het lijkt erop dat meer en meer shit naar buitenkomt i.z. manipulaties en oneerlijke handel enz.
 3. Inimini&Dikidik 1 februari 2018 14:39
  quote:

  Nuchtere Kijk Op schreef op 1 februari 2018 14:36:


  [...]

  Idd ook dat Tether Bitfinex verhaal ! Dit alles is natuurlijk NIET goed voor het vertrouwen in crypto's en het is wachten op meer en meer onderzoek/restricties van overheden. Er is duidelijk langzaam aan een vertrouwenscrisis aan het ontstaan en het lijkt erop dat meer en meer shit naar buitenkomt i.z. manipulaties en oneerlijke handel enz.

  Daar heb je allemaal gelijk in, het is alleen niet zo oneerlijk als destijds voor 10.000 SNS aandelen te bezitten en de overheid bemoeit zich ermee en plof 10.000 naar de haaien.
 4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 1 februari 2018 14:46
  Lijkt het er niet op dat er ook meer en meer een vertrouwenscrisis is op het gebied van handelsplatforms? Kijk alleen al naar de verschillen in prijzen/quoteringen. Het kan toch niet uitblijven dat er zeer strenge regels/controles enz. aankomen. Nog 1 of een paar grote schandalen en de echte crash is een feit. Allerlei mooie technische analyses of peptalk verhalen ten spijt, het wordt zo wel erg tricky allemaal.
 5. [verwijderd] 1 februari 2018 15:01
  De banken hebben hun doel deels bereikt, via lobby's in de politiek angst in de markt gooien over strakkere regels enz om zodoende de controle weer te krijgen.
  Banken zijn als de dood voor een alternatief zoals de Bitcoin waar ze geen controle en verdiensten over hebben.
  Ik verwacht een tijdelijke dip, mooi bijkoop moment nu hij zo gezakt is.
 6. Inimini&Dikidik 1 februari 2018 15:02
  Ja het hoofd probleem voor al deze regeringen is het gezeik van banken naar regeringen toe, dit omdat er natuurlijk wereldwijd steeds meer vermogen ontrokken werd van de banken sector, die opging in niet geregistreerde financiële instellingen waar men geen kijk op heeft.
  Als men al deze bullshit over crypto's niet de ether in had geslingerd zaten de crypto's nu op ruim 1 biljoen(eu) dollar en oplopend.
  Ik voorspel ook dat de aandelen dit jaar minder zullen stijgen dan normaal de eerste 3 maanden van een jaar, dit omdat de financiën onbewust aan elkaar verbonden staan.
  Hoeveel bedrijven gebruiken een desbetreffend algoritme met een blockchain niet voor zware berekeningen, dit om een beter product te creëren voor een hogere omzet dus meer winst.
  De crypto die hier uit voorkomt is een beloning voor de miners, om de blockchain opgang te houden, deze doen het immers ook niet gratis (u wel).
  Deze nieuwe crypto krijgt vaak zijn beginwaarde doordat het bedrijf die deze heeft gestart de eerste bijv 100.000 opkoopt voor laat zeggen 0,10 dollar p/st.(en de handel is begonnen)
  Zware digitale beveiligingen, worden vaak door een algoritme/blockchain beveiligd.
  Ik denk dat 99,9% van de mensen die het woord Bitcoin of crypto currency horen, niet een weten of snappen wat er allemaal achter zit.
  Sukkels in mijn opinie of terwijl brullen en meebrullen net een kudde wilde dieren.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BTC/CHF mei '20
  6.865,7200
  0,00% 0,0000
 2. BTC/EUR mei '20
  6.469,16
  0,00% 0,00
 3. BTC/USD 12:19
  38.761,07
  -5,89% -2.425,69
 4. EUR/USD 12:19
  1,1332
  +0,17% +0,0019

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links