Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING België biedt lucratief vroegpensioen

BRUSSEL (AFN/BELGA) - ING heeft bij de reorganisatie van de bank in België een zeer ruime vertrekregeling voor 55-plussers afgesproken. Zo'n 1500 medewerkers mogen met vervroegd pensioen en ING zal ze tot aan hun echte pensioenleeftijd maandelijks 60 tot 80 procent van hun huidige loon blijven uitkeren. Indien ze een nieuwe baan vinden, behouden ze hun maandelijkse uitkering, zo heeft de bank laten weten.

Het aanbod is bedoeld voor 55-plussers die minstens tien jaar bij ING hebben gewerkt en is opgenomen in het sociaal plan dat met de vakbonden is afgesproken. Het financiële concern kondigde in oktober een grote reorganisatie aan, waarbij in België ruim drieduizend banen worden geschrapt in de periode tot 2021.

De directie hoopt nu dat er door deze vrijwillige vertrekregeling uiteindelijk niet meer dan circa vierhonderd mensen gedwongen de bank hoeven te verlaten.

Belgische overheid

Veel oudere werknemers van ING Nederland hoopten hier op een soortgelijke regeling. Velen van hen benaderden daarvoor vakbond FNV, die hen moest teleurstellen. ,,Het is vooral de Belgische overheid die een groot deel van die kosten van de vertrekregeling ophoest en niet zozeer ING", legde Gerard van Hees, bestuurder bij FNV uit. ,,In Nederland is de VUT al jaren geleden afgeschaft. Een regeling als in België zou niet eens mogen vanwege leeftijdsdiscriminatie. Het is appels met peren vergelijken."

Evengoed is FNV met ING in overleg over een nieuw sociaal plan, omdat het huidige plan dit jaar afloopt. Daarbij wordt volgens FNV vooral ingezet op scholing en het minder inhuren van externe krachten.

In de huidige regeling krijgen ING-werknemers die boventallig worden verklaard, naast de WW-uitkering en de gangbare ontslagvergoeding, hulp bij het vinden van een nieuwe baan onder meer door coaching en scholing. Daarbij mag van het netwerk van de bank gebruik worden gemaakt, zo meldde ING desgevraagd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursblik: Voorzichtig eerste kwartaal verwacht bij ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2017 19:54
    U bedoelt, het verdien model is dood en de bank gaat de komende jaren kopje onder. Enig uitstel doordat niet werkende mensen tegen lagere kosten minder zwaar wegen dan werkende mensen met een toegevoegde waarde van nul. Daar zitten banken dus vol mee, verzekeraars en pensioenfondsen idem en wat ik ervan gezien heb overigen grote bedrijven ook. De oplossing? Gewoon weg saneren. Wet aanpassen ontslagpremie er uit, gewoon lekker op straat flikkeren. Ondertussen box 3 tax afschaffen, hoogste schijf terug brengen naar 30% en een tweede DSM op zetten. Ditmaal niet voor de overtallige mijn arbeiders maar voor de overtallige kantoor muizen.
  2. forum rang 9 objectief 5 april 2017 11:28
    quote:

    Ineluki schreef op 5 april 2017 11:17:

    Geweldig. Ik wist niet dat België een provincie van Griekenland is. België kunnen we ook doorstrepen als het ooit nog eens tot een neuro komt. Zo zie je maar, je leert elke dag hahaha
    Wat bedoel je met "België een provincie van Griekenland"...ING wil van zijn personeel af en dat tegen elke prijs...schijnbaar is er geen werk meer voor hen.
    Zowel voor ING als de werknemers een goede zaak.
  3. [verwijderd] 5 april 2017 11:35
    quote:

    fred12345 schreef op 5 april 2017 11:28:

    [...]

    Wat bedoel je met "België een provincie van Griekenland"...ING wil van zijn personeel af en dat tegen elke prijs...schijnbaar is er geen werk meer voor hen.
    Zowel voor ING als de werknemers een goede zaak.
    Wat ik bedoel is dat mensen van 55 via een royale vertrekpremie totaal niet meer gemotiveerd worden aan het arbeidsproces deel te nemen en dat de Belgische overheid daar een faciliteit voor schept. Wie deze vertrekpremie betaalt vind ik minder relevant eigenlijk. Dat ING van deze mensen af wil snap ik, maar niet op deze manier.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,862 30 apr
+0,032 +0,22%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links