Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bols boekt meer winst op dalende omzet

AMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft afgelopen boekjaar zijn winst weten te verhogen, ondanks een afname van de omzet. De jenever- en likeurmaker had last van de afbouw van voorraden door klanten, maar profiteerde onder de streep van lagere rentelasten. Dit jaar verwacht het bedrijf te groeien in Azië en de Verenigde Staten.

Bols meldde donderdag een omzet van 72,6 miljoen euro over het eind maart afgesloten boekjaar. Dat is 6,5 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte met 12 procent naar 17,6 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 11,7 miljoen euro, waar het bedrijf een jaar eerder nagenoeg quitte draaide.

Bols houdt vertrouwen in de groeikansen van de internationale cocktailmarkt. Het bedrijf voorziet daarbij herstel in Zuidoost-Azië (Pacific) en verwacht groei in de VS en in opkomende markten. De omstandigheden in West-Europa blijven daarentegen waarschijnlijk moeilijk.

De omzet zakte vorig jaar zowel bij de internationale als de regionale merken. Wereldwijd kwam dit onder meer doordat distributeurs hun voorraden afbouwden. Volgens Bols is dit een eenmalig effect, dat dit boekjaar niet zal spelen. Op regionaal vlak heeft marktleider Bols onder meer last van de almaar dalende vraag naar jenever in Nederland.

Het bedrijf stelt aandeelhouders een slotdividend voor van 23 eurocent per aandeel. Daarmee komt de totale beloning uit op 54 cent, waarmee 57,5 procent van de nettowinst wordt uitgekeerd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Gommer verkoopt belang in Lucas Bols 1
  2. 13 mrt Lucas Bols haalt 20 miljoen euro op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links