Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rentebesluit Fed niet unaniem

WASHINGTON (AFN/RTR) - Het besluit van de Federal Reserve (Fed) om te wachten met de verhoging van de belangrijkste rentetarieven kon niet rekenen op steun van alle tien leden van het overkoepelende orgaan van centrale banken in de Verenigde Staten.

President Jeffrey Lacker van de centrale bank in Richmond trad zaterdag naar voren als dissident. Hij denkt dat de Amerikaanse economie inmiddels sterk genoeg is om de rente te verhogen.

De Fed besloot donderdag het historisch lage renteniveau van 0 tot 0,25 procent te handhaven. Fed-voorzitter Janet Yellen zei in een toelichting dat de tijd nog niet rijp was voor een renteverhoging, gezien recente economische en financiële ontwikkelingen die de groei van de Amerikaanse economie kunnen beknotten.

Onwaarschijnlijk

,,Het is onwaarschijnlijk dat dergelijke lage rentetarieven passen bij een economie met een aanhoudend sterke groei van de consumptie en een aantrekkende arbeidsmarkt'', zei Lacker zaterdag in een verklaring.

Het handhaven van de rentetarieven op het huidige niveau wijkt volgens hem ook af van de manier waarop de Fed in het verleden heeft gereageerd op de Amerikaanse economie. Dat is gevaarlijk omdat consistent Fed-beleid essentieel is voor de monetaire stabiliteit, aldus de centralebankpresident.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 19 september 2015 21:06
    quote:

    Goudhaantjes schreef op 19 september 2015 20:10:

    Eigenlijk houdt de Fed de beurs nu al een hele tijd gegijzeld. Elke keer stellen ze het uit, maar ondertussen hadden we elke keer hoger kunnen staan. Rente verhoging in oktober gaat voor 100 procent wederom niet gebeuren.
    Het blijft toch apart die beurs. Afgelopen weken werd er op goed economisch nieuws negatief gereageerd en op slecht nieuws positief. Na de laatste economische cijfers gingen de meesten er toch van uit (mede door de economische situatie in de rest van de wereld) dat de rente niet zou worden verhoogd. Vervolgens reageert de markt zwaar negatief als de rente niet wordt verhoogd (en de reden, maar die was al bekend). Of waren de indices al te veel op vooruit gelopen op het handhaven van de rente (bezit van de zaak is einde van het vermaak)?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links