Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie VS groeit harder dan gedacht

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal aanzienlijk sterker gegroeid dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe schatting die donderdag werd gepresenteerd.

's Werelds grootste economie groeide vorig kwartaal met 3,7 procent op jaarbasis. Eerder werd een plus van 2,3 procent gemeld. De hogere groei komt niet geheel als een verrassing, economen voorspelden in doorsnee al een bijstelling naar 3,2 procent. In het eerste kwartaal bleef de groei mede door de strenge winter nog steken op 0,6 procent.

De sterkere groei is deels te danken aan de opbouw van nieuwe voorraden door bedrijven. Daardoor kan het lastig zijn om het groeitempo in de komende maanden vast te houden.

Daarnaast gaven consumenten ruim 3 procent meer uit dan een jaar eerder, waarmee die groei ook wat sterker was dan gedacht. De consumentenbestedingen zijn samen goed voor ongeveer 70 procent van de Amerikaanse economie.

De forse economische groei vergroot de kans op een renteverhoging in de Verenigde Staten. De Federal Reserve heeft herhaaldelijk laten weten dat de eerste renteverhoging in jaren nog in 2015 kan plaatsvinden, als er sprake is van een robuust economisch herstel. De afgelopen dagen nam de overtuiging in de markt echter toe dat die rentestap nog niet volgende maand wordt gezet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 27 augustus 2015 15:25
    Zegt weinig - 2e kwartaal is al weer 2 maanden geleden en sindsdien is de wereld veranderd. Beleggen gaat om het kijken naar de toekomst. Opaasen vandaag - donderdag is historisch gezien de meest voorkomende zware crash dag. De markten zijn nog lang niet op het droge. Ik zie zeer zware dagen voor de boeg. Er is niet veel voor nodig om de vlam weer in de pan te krijgen. Let op bewegingen van het goud - als dat zwaar gaat stijgen is Leiden in last en gaat er ergens iets fundamenteels mis.

    HN
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links