Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Omzet SBM Offshore staat onder druk'

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore is in de eerste zes maanden van dit jaar waarschijnlijk gedaald, omdat oliebedrijven het mes zetten in de investeringen vanwege de lage olieprijs. Dat blijkt uit een overzicht van de analistenverwachtingen die SBM zelf heeft verzameld en gepubliceerd op zijn website. SBM maakt woensdag nabeurs de halfjaarresultaten bekend.

Volgens de consensus zal de omzet (directional) uitkomen op 1,49 miljard dollar, tegen 1,72 miljard dollar een jaar eerder. Er wordt een nettowinst voorspeld van 109,1 miljoen dollar, tegen een min van 98 miljoen dollar een jaar eerder. SBM heeft aangegeven voor het gehele jaar een omzet te verwachten van 2,2 miljard dollar. Verder moet de schuld zijn teruggebracht tot onder de 3,5 miljard dollar.

Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities liet weten naast de cijfers ook te kijken naar details over de nieuwe reorganisatie die in mei werd aangekondigd. SBM kondigde toen aan meer banen te gaan schrappen dan eerder werd gemeld. In totaal moeten er minstens 1500 arbeidsplaatsen verdwijnen bij het bedrijf. SBM heeft nog geen details naar buiten gebracht over de kosten en besparingen als gevolg van dat extra banenverlies en zei dat met de halfjaarcijfers te zullen doen.

Orderboek

Verder zal Verbiesen kijken naar de schuld en de ontwikkeling van de orderpositie. Het orderboek stond eind maart op 21,4 miljard dollar.

Er zal naar verwachting geen nieuws naar buiten komen over het omkoopschandaal rond het Braziliaanse olieconcern Petrobras, waarbij SBM betrokken was. In maart werd een principeakkoord gesloten met de Braziliaanse toezichthouder CGU, dat de weg voor een schikking vrijmaakte.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 augustus 2015 08:39
    quote:

    Paul415 schreef op 3 augustus 2015 17:59:

    En dan nog de boete uit Brazilië;snel verkopen of een put aanschaffen.
    Nee, jij bent lekker op tijd met het advies om puts aan te schaffen.

    Net op het moment dat SBM laat zien dat de oktober aangekondigde bezuinigingen hun uitwerking niet missen. De winst in 2015 groeit sterk tov 2014 in een moeilijke markt.

    Een eventuele boete in Brazielie wordt waarschijnlijk weggestreept tegen de boete die deels al is betaald aan het OM en voor de rest al gereserveerd is.

    GL
    KC
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.