Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag aan het einde van de ochtend licht in de min. Beleggers namen een adempauze, nu de gesprekken tussen Griekenland en de andere eurolanden zijn stilgelegd in afwachting van het referendum van zondag. Mogelijk zorgen cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt later op de dag nog voor enige beweging. Rond het middaguur stond de Amsterdamse AEX-index 0,3 procent in de min op 481,25 punten. De MidKap zakte 0,8 procent naar 708,73 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen leverden tot 0,1 procent in. ,,Het is een saaie dag", stelde marktanalist Martijn Weller van IG Markets. ,,Volumes zijn laag en beleggers zijn in afwachting van zondag." Volgens hem zijn met name handelaren die op de langere termijn handelen voorzichtig. ,,Je merkt in het algemeen dat beleggers toch niet op een eventueel 'ja' of 'nee' zondag durven handelen."

AEX

In de AEX was verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) de grootste winnaar met een plus van 1,6 procent. Vastgoedonderneming Unibail-Rodamco sloot de rij met een verlies van 2,2 procent. ASML verloor 1,3 procent na een adviesverlaging. Digitaal beveiliger Gemalto klom 0,6 procent. Het bedrijf maakte voorbeurs bekend een opdracht te hebben gekregen van het Japanse telecombedrijf NTT Docomo.

MidKap

In de MidKap verloor het aandeel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,7 procent. KLM maakte bekend dat het aantal minder vluchten in haar winterdienstregeling zal uitvoeren in een poging de dalende inkomsten te compenseren. De onderneming vermindert het aantal vluchten op tien Europese bestemmingen. Verder wordt er minder vaak dan eerder gepland naar bestemmingen in Afrika, Japan en Brazilië gevlogen. Biotechnologiebedrijf Kiadis maakte zag zijn beursdebuut gepaard gaan met een verlies. Het aandeel zakte in zijn eerste ochtend op het Damrak 0,7 procent op de introductiekoers van 12,50 euro.

Euro

In Stockholm zag witgoedfabrikant Electrolux 11 procent van zijn beurswaarde verdampen. De Zweden stuiten op verzet van de Amerikaanse mededingingsautoriteit in een poging om de divisie voor huishoudelijke apparaten van General Electric (GE) over te nemen. De euro was 1,1075 dollar waard, tegen 1,1090 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent naar 57,18 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder en kostte 62,47 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links