Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P positiever over Nederland

S&P positiever over Nederland

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is positiever geworden over de economische vooruitzichten van Nederland. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de 'rating' van stabiel naar positief.

Volgens de kredietbeoordelaar vertoont de economie in Nederland op steeds meer vlakken herstel, onder meer door een stijging van inkomens en de verbetering van de arbeidsmarkt. Ook wordt er weer meer geïnvesteerd. Door de positieve verwachting is de kans één op drie dat de beoordeling, die nu op AA+ staat, de komende 24 maanden omhoog gaat als de economische verwachtingen voor de middellange termijn blijven verbeteren.

S&P voorziet dat de Nederlandse economie tot en met 2017 met gemiddeld 1,7 procent zal groeien op jaarbasis. Wel zal de inflatie dit jaar 0,1 procent negatief zijn. Voor volgend jaar denkt de firma dat de prijzen in Nederland met gemiddeld 1 procent zullen stijgen.

Overheidstekort

Daarnaast verwacht de kredietbeoordelaar dat de overheid de financiën nog verder op orde zal brengen, waardoor het overheidstekort kleiner wordt. Dat zal zelfs gebeuren zonder de geplande verkoop van ABN AMRO. Het kabinet besliste juist vrijdag dat de staatsbank de komende jaren in delen naar de beurs gaat.

S&P verlaagde de rating van Nederland in november 2013 naar de huidige AA+. Dat is één stap onder de hoogst haalbare beoordeling: AAA (Triple A). Bij de twee andere toonaangevende kredietbeoordelaars, Moody's en Fitch, behield Nederland de afgelopen jaren wel de hoogst haalbare status. Een hogere kredietbeoordeling kan het goedkoper maken om geld te lenen op de financiële markten.

Lees over dit aandeel ook

  1. okt '15 S&P ziet Oekraïne niet langer als wanbetaler
  2. okt '15 Kredietbeoordelaar S&P positiever over Spanje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-S&P 500

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2015 19:24
    Stijging van de inkomsten???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  2. Go with the flow 22 mei 2015 21:29
    Minister krulneus wrijft al in zijn handjes want nu kunnen de belastingen weer omhoog!

    Aan de top stijgen idd de inkomsten, aan de onderkant van onze maatschappij neemt de armoede verder toe, meer werklozen en hogere kosten. Vanaf de onderkant wordt het volk uitgeknepen en dat kruipt langzaam binnen de middenklasse, deze groep zakt steeds verder weg zodat deze klasse over 10 jaren niet meer bestaat.
  3. [verwijderd] 23 mei 2015 14:11
    "Daarnaast verwacht de kredietbeoordelaar dat de overheid de financiën nog verder op orde zal brengen, waardoor het overheidsTEKORT kleiner wordt."

    Is het hebben van een TEKORT een doel op zich of zo ? Krijgen we ooit nog een overschot?
    We zitten met tripple A nog steeds op een tekort. Fijne rating.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links