Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdagmiddag overwegend kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van een reeks van Amerikaanse macro-economische cijfers, die later op de dag naar buiten komen.

,,Het belangrijkste onderwerp blijft deze week de OPEC-vergadering op donderdag. Dan wordt duidelijk of het kartel de olieproductie gaat verlagen om de olieprijs op te drijven. In Amsterdam heeft Fugro last van een waarschuwing van sectorgenoot Seadrill'', aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,5 procent hoger op 425,10 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 623,09 punten. De beurzen in Parijs en Londen noteerden vlak tot 0,2 procent hoger. De DAX in Frankfurt won 0,7 procent en ligt daarmee op koers voor de tiende winstbeurt op rij.

DSM

Grootste stijger in de AEX was speciaalchemiebedrijf DSM met een winst van ruim 2 procent na een adviesverhoging door Goldman Sachs. Bodemonderzoeker Fugro stond onderaan met een min van 3,5 procent.

Seadrill ging in Oslo bijna 13 procent onderuit en zakte tot de laagste stand sinds juli 2010. De offshore-oliedienstverlener schort het uitbetalen van dividend op. Het bedrijf kampt met de dalende olieprijs, waardoor opdrachten van oliemaatschappijen voor eigenaren van boorplatformen uitblijven.

Thomas Cook

Op de Londense beurs raakte Thomas Cook bijna 20 procent aan beurswaarde kwijt. Beleggers schrokken van het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Harriet Green bij de Britse reisorganisatie.

In Frankfurt reageerden beleggers positief op het kwartaalbericht van Zalando. Het aandeel van de Duitse webwinkel klom 9 procent en steeg daarmee boven de uitgiftekoers uit waarvoor het eerder dit jaar naar de beurs ging.

De euro stond op 1,2449 dollar, tegen 1,2467 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 74,25 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 78,66 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links