Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen VS weegt op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen raakten in de loop van dinsdagmiddag een steeds groter deel van eerdere winsten kwijt. Net als in New York, waar de Dow-Jonesindex en de S&P 500 in het rood zakten, was de vreugde over een opwaartse herziening van de groei in de VS van korte duur. Dat was te wijten aan een onverwacht forse daling van het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De AEX noteerde drie kwartier voor het slot onveranderd op 422,87 punten en de Midkap daalde een fractie tot 622,48 punten. De DAX in Frankfurt won 0,7 procent en is sinds in oktober het laagste punt in één jaar werd bereikt 16 procent gestegen. De FTSE in Londen stond onveranderd, terwijl de CAC 40 in Parijs 0,1 procent steeg.

Een half uur na de handelsaanvang op Wall Street maakte onderzoeksbureau Conference Board bekend dat de index van het consumentenvertrouwen in november is gedaald tot 88,7, van 94,1 een maand eerder. Economen rekenden juist op een stijging tot 96,0.

Groei

Een uur voor de opening kwam het Amerikaanse ministerie van Handel met een bijstelling van de economische groei in het derde kwartaal, van 3,5 naar 3,9 procent. Ook dit cijfer was beter dan verwacht. Economen voorzagen een lichte daling, tot 3,3 procent.

ING was een van de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 1,4 procent. Het financiële concern schrapt de komende drie jaar ongeveer 1700 banen in Nederland. Daarnaast wordt het aantal voltijdsbanen dat door externe krachten wordt vervuld met circa 1075 verminderd.

Fugro

Ook elders in Europa waren banken bovenaan te vinden door speculatie op een uitbreiding van de inkoopprogramma's van de ECB, bedoeld om de kredietverlening aan te jagen. Deutsche Bank, HSBC en Société Générale wonnen tot 2 procent.

De sterkste daler bij de hoofdfondsen was Fugro (min 3,5 procent). De dienstverlener aan de olie- en gassector daalde maandag al 4,4 procent en leed vorige week een verlies van in totaal 5,3 procent. Volgens handelaar Cees Smit van Today's Beheer nemen beleggers winst op het aandeel na een forse stijging eerder deze maand.

Bayer

In Frankfurt won Bayer 0,3 procent. De Duitse farmaceut overweegt zijn activiteiten op het gebied van diabetes te verkopen. De verkoopprijs ligt tussen 1 en 2 miljard euro. Kingfisher zakte 3,3 procent in Londen. Het grootste doe-het-zelfconcern van Europa zag de winst in het derde kwartaal afnemen door zwakte op de Franse markt.

De euro was 1,2464 dollar waard, tegen 1,2427 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 75,36 dollar. Brentolie daalde 0,3 procent in prijs tot 79,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2014 10:38
    Ja, dat de berichtgeving niet altijd zuiver lijkt is algemeen bekend, waar we ons wel zorgen om moeten maken en dan vooral de kleine beleger in aandelen of waarde papier is de manier waarop de aandelen omhoog worden gestuwd, met gratis geld, sorry "schuldpapier" wat geen enkele waarde vertegenwoordigd worden de beurs naar de grote en nieuwe records geduwd. Er komt een moment waarop de aandeelhouder beseft dat zijn aandelen pakket geen waarde meer heeft, want als je met niets het aandeel kan laten stijgen,hoeveel is die stijging dan waard !!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links