Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen vinden weg omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten dinsdagmiddag na een schommelend begin de weg omhoog te vinden. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van een nieuwe raming van de Amerikaanse economische groei en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. In Amsterdam kondigde ING een omvangrijke reorganisatie aan.

,,De AEX beweegt de laatste tijd tussen de 415 en 425 punten en zit nu tegen de bovenkant van die bandbreedte aan. Er zijn echter geen redenen om verder uit te breken. Bij de bedrijven wordt er wat winst genomen in Fugro na de recente rally van het aandeel. Verder is het wachten op nog wat cijfers uit de VS'', aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent hoger op 424,79 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 623,45 punten. De beurzen in Londen en Parijs klommen tot 0,6 procent. De DAX in Frankfurt won 1 procent na bevestiging dat de Duitse economie in het afgelopen kwartaal met 0,1 procent is gegroeid.

Koplopers

Koplopers in de AEX waren de uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer met plussen van 1,7 procent. Grootste daler onder de hoofdfondsen was bodemonderzoeker Fugro met een min van 4,5 procent.

ING klom 1,6 procent. Het financieel concern schrapt de komende drie jaar ongeveer 1700 banen in Nederland. Daarnaast zal het aantal voltijdsbanen dat wordt vervuld door externe dienstverleners, met circa 1075 worden verminderd.

Bayer

In Frankfurt won Bayer ruim 1 procent. De Duitse farmaceut overweegt zijn activiteiten op het gebied van diabetes te verkopen. De verkoopprijs ligt tussen 1 en 2 miljard euro. Kingfisher zakte 4 procent in Londen. Het grootste doe-het-zelfconcern van Europa zag de winst in het derde kwartaal afnemen door zwakte op de Franse markt.

De euro was 1,2437 dollar waard, tegen 1,2427 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 76,13 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent in prijs tot 80,17 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links