Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent met winst'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese effectenmarkten zullen licht hoger beginnen. Beleggers kijken onder meer uit naar een nieuwe raming van de Amerikaanse economische groei en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. In Amsterdam kondigde ING een omvangrijke reorganisatie aan.

,,Het ziet er wel goed uit op de beurzen. We zitten in een periode van herstel en we zouden verder kunnen stijgen. Naast een aantal macro-economische cijfers komt dinsdag ook de organisatie voor economische samenwerking, de OESO, met een rapport. Daarin zal waarschijnlijk vooral de nadruk worden gelegd op meer stimuleringsmaatregelen in de eurozone'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

ING maakte bekend de komende drie jaar ongeveer 1700 banen te schrappen in Nederland omdat het financieel concern verder inzet op de digitalisering van zijn bankactiviteiten. Verder zal het aantal voltijdsbanen dat wordt vervuld door externe dienstverleners met circa 1075 worden verminderd. De ingreep moet volgens de bank leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 270 miljoen euro vanaf 2018.

Duitse economie

Op macro-economisch vlak bleek dat de Duitse economie, de grootste van Europa, in het derde kwartaal met een definitieve 0,1 procent is gegroeid. Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming en de gemiddelde verwachting van economen. In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de Duitse economie nog met 0,1 procent.

De belangrijkste beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, sloot de Nikkei 0,3 procent hoger. De Japanse beleggers maakten een inhaalslag na de sterke koerswinsten elders in de regio op maandag. Een stijging van de Japanse yen hield de winsten op de Japanse markt echter beperkt.

Wall Street

Op Wall Street werden de records die de Dow-Jonesindex en de S&P 500 afgelopen vrijdag bereikten, maandag verder aangescherpt. De Dow, die pas tegen het eind van de handelssessie een nieuwe piek bereikte, steeg een fractie tot 17.817,90 punten. De S&P ging 0,3 procent vooruit tot 2069,41 punten en de Nasdaq won 0,9 procent tot 4754,89 punten.

De AEX-index in Amsterdam wist maandag geen vervolg te geven aan de forse opmars van vrijdag. De graadmeter werd in de min gehouden door zwaargewicht Shell en chipmachinefabrikant ASML en sloot 0,1 procent lager op 422,91 punten. De MidKap-index daalde ook 0,1 procent, tot 622,73 punten. De FTSE in Londen verloor 0,3 procent, terwijl de DAX in Frankfurt en de CAC 40 in Parijs beide 0,5 procent stegen.

De euro was dinsdag voorbeurs 1,2429 dollar waard, evenveel als bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef stabiel op 75,79 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 79,46 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:48 AEX eindigt met winst
  2. 12:45 AEX heeft moeite om openingswinsten vast te houden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

923,12 18:05
+4,40 +0,48%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links