Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING snijdt fors in personeelsbestand

ING snijdt fors in personeelsbestand

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat de komende drie jaar ongeveer 1700 banen in Nederland schrappen, omdat het financieel concern verder inzet op de digitalisering van zijn bankactiviteiten. Dat maakte ING dinsdag bekend.

Verder zal het aantal voltijdsbanen dat wordt vervuld door externe dienstverleners met circa 1075 worden verminderd. De meeste banen komen te vervallen bij het hoofdkantoor voor consumentenbankieren bij ING, bij de administratieve diensten, de callcenters en IT-afdelingen. ,,Er zal sprake zijn van een heel beperkt natuurlijk verloop'', aldus een woordvoerster.

Om het IT-systeem verder te versimpelen en te automatiseren, trekt ING 200 miljoen euro uit. In verband met het banenverlies wordt een voorziening voor belastingen getroffen van 320 miljoen euro in het vierde kwartaal van dit jaar. De ingrepen moeten volgens de bank leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 270 miljoen euro vanaf 2018.

Duizenden banen

De dinsdag aangekondigde maatregelen volgen op eerdere initiatieven uit 2011 en 2012. In de afgelopen jaren verdwenen al duizenden banen bij het financiële concern. Op dit moment werken er bij ING in Nederland zo'n 16.000 mensen, wereldwijd zijn dat er 53.000.

ING wil overgaan op een alomvattende aanpak bij het digitaal bankieren, waardoor klanten al hun bankzaken digitaal kunnen regelen en informatie direct beschikbaar zal zijn in alle kanalen.

Constante factor

,,In de huidige digitale wereld is verandering een constante factor. Klanten gebruiken verschillende kanalen om hun bankzaken te regelen. Ze verwachten te kunnen bankieren op de manier die zij willen, wanneer zij willen en op een consistente, betrouwbare, duidelijke en makkelijke manier. In deze omgeving moeten we onze dienstverlening continue verbeteren'', aldus topman Ralph Hamers van ING in een toelichting op het banenverlies.

Hamers gaf aan dat het bedrijf zijn uiterste best zal doen om de betrokken werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:55 Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep
  2. 10:51 Beursblik: ING legt de lat hoger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2014 07:46
    Net als bij ABNOMRO merken de klanten daar weinig van, de bankkosten voor simpele handelingen blijven stijgen, de jaarkosten om een rekeningetje aan te houden stijgen ook dit jaar weer tot 40%

    De politiek moet de consumententak van banken in een bedrijfsmodel duwen zoals bij een nutsbedrijf(bv waterleidingsbedrijf)
    Het is er, betaalbaar, onbesproken, neutraal imago, stabiel product....heel ver weg van Dikke Managers(gewoon eenmanszaken binnen een bank) met andere snode plannen....
  2. [verwijderd] 25 november 2014 08:00
    Bankieren is niets meer dan een beetje schuiven met bits and byts, er wordt geen product geleverd of dienst of service gepresenteerd, het is een neutrale handeling.
    De meerwaarde voor de economie is niet aantoonbaar, het zijn altijd fictieve handelingen die TE duur verkocht worden, je gaat toch ook niet €3,50 per tweet of chat bericht betalen! want daar komt het wel op neer..
    ING is over 5 jaar een lokaal IT-bedrijf met minimale marges en minder heersend aanwezig in onze samenleving.....maar de "onmisbare talenten" dan!......
  3. [verwijderd] 25 november 2014 08:14
    Dit lijkt winst voor de aandeelhouders, maar op termijn zijn er alleen maar verliezers. Nederland verliest steeds meer glans door internationale bedrijven te vermaken tot internetsites. Heel triest voor de werknemers maar onvermijdelijk. Maar laten we niet vergeten: Oranje....is ING.
  4. Mr.Windows 25 november 2014 09:32
    Erg ambitieus en de vakbonden zijn weer aan het huilen en wisten van niets.
    De banksector heeft oude legacy systemen en de storingen komen ergens vandaan.
    En ...vakbonden ook jullie leden bankieren massaal online en andere banken doen precies hetzelfde of gaan het doen. Met minder mensen meer werk en dan vooral online.
    Praktijkvoorbeeld ik ben al minstens 5 jaar niet bij een bank binnen geweest en regel alles online. En het geld gaat gewoon via betaalrekening naar andere producten (beleggen/sparen/verzekeren). Alles online!
  5. [verwijderd] 25 november 2014 10:00
    quote:

    Mr.Windows schreef op 25 november 2014 09:32:

    Erg ambitieus en de vakbonden zijn weer aan het huilen en wisten van niets.
    De banksector heeft oude legacy systemen en de storingen komen ergens vandaan.
    En ...vakbonden ook jullie leden bankieren massaal online en andere banken doen precies hetzelfde of gaan het doen. Met minder mensen meer werk en dan vooral online.
    Praktijkvoorbeeld ik ben al minstens 5 jaar niet bij een bank binnen geweest en regel alles online. En het geld gaat gewoon via betaalrekening naar andere producten (beleggen/sparen/verzekeren). Alles online!
    Ik kom al 10 jaar niet meer bij een bank binnen en regel alles via ingescande documenten, email etc... maar wat wil dat zeggen? niets.

    Je vergeet in je denkbeeld wel even alle oudere generaties die niet online WILLEN bankieren maar daartoe gedwongen worden door de banken.
    En dan gaan de banken vervolgens zielig doen? omgekeerde wereld.

  6. forum rang 5 andre68 25 november 2014 19:09
    Het werk (internetbankieren) wordt steeds meer door de klanten zelf gedaan. Die hier overigens jaarlijks 5-10-15 % meer voor gaan betalen
    (= te weinig concurrentie/marktwerking=kartelvorming)
    Tel daarbij op de ongekend hoge marge op hypotheekrente (=te weinig concurrentie/marktwerking =kartelvorming).

    Dus de "onmisbare briljante top-managers" (die mogen vast wél blijven) kunnen nog meer bonussen binnenharken*

    *in 1 iets zijn ze wel héél briljant: het manipuleren van de politiek om dit jarenlang te kunnen blijven doen........
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,768 17:35
+0,436 +2,84%
Premium

Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links