Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mogelijk datalek bij winkelbedrijf Home Depot

ATLANTA (AFN) - De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot is mogelijk het slachtoffer geweest van een aanval door hackers. Het bedrijf liet dinsdag weten onderzoek te doen naar ,,ongebruikelijke activiteiten'', in samenspraak met justitie en banken. Dat meldden verscheidene Amerikaanse media.

Een grote hoeveelheid gestolen creditcarddata zou dinsdag te koop zijn aangeboden. Volgens een in internetveiligheid gespecialiseerde website gaat het om gegevens van klanten van Home Depot. Als dat zo blijkt te zijn, dan zal het bedrijf zijn klanten daar onmiddellijk van op de hoogte stellen, aldus een woordvoerster.

Home Depot is met ruim 2000 bouwmarkten en meer dan 300.000 werknemers de grootste doe-het-zelfketen van de Verenigde Staten. De omzet van de winkelgigant bedroeg vorig jaar bijna 79 miljard dollar.

Warenhuisketen Target werd eind vorig jaar getroffen door een enorm datalek, waarbij betaalpasgegevens van tientallen miljoenen klanten werden buitgemaakt. Dat heeft het winkelbedrijf tot dusver 146 miljoen dollar (111 miljoen euro) gekost. Bovendien liep het vertrouwen van klanten een fikse deuk op, met een daling van de verkopen tot gevolg.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links