Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML boekt opnieuw voortgang met EUV

VELDHOVEN (AFN) - SML heeft een nieuw succes behaald met de verdere ontwikkeling van EUV (extreme ultraviolet), de technologie waar een fiks deel van de toekomstige groei van het bedrijf vandaan moet komen. Topman Peter Wennink van de Veldhovense chipfabrikant sprak dinsdag in een gesprek met investeerders van ,,bemoedigende'' resultaten.

De EUV-technologie van ASML is de meest geavanceerde die de wereld momenteel kent om chips voor bijvoorbeeld computers en smartphones te fabriceren. De ontwikkeling ervan loopt echter trager dan gedacht. Met de name het productietempo van de machines bleef achter.

In een simulatie is ASML er nu in geslaagd de productiecapaciteit op te voeren tot boven het minimale niveau dat voor eind dit jaar met klanten was afgesproken. Bij een eerdere test bij een andere klant in juli was dat ook al gelukt.

EUV-machines

Met chipfabrikanten is ASML overeengekomen dat de EUV-machines eind dit jaar in staat moeten zijn in 24 uur minstens 500 plakken halfgeleidermateriaal, zogenoemde wafers, te verwerken. In de genoemde tests waren dat er meer dan 600.

Net als in juli benadrukte ASML dat de goede testresultaten nu nog herhaald moeten worden op meerdere dagen en met verschillende machines. Beleggers reageerden desondanks opgetogen. ASML was na de aankondiging de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 3,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links