Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent vrijwel vlak'

'Wall Street opent vrijwel vlak'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag na een lang weekeinde naar verwachting zonder grote koersuitslagen. Maandag was Wall Street gesloten in verband met Labor Day.

Beleggers in New York krijgen dinsdag wat macrocijfers te verwerken. Zo komt kort na opening een cijfer naar buiten over de industriële bedrijvigheid in de Verenigde Staten van marktonderzoeker Markit. Kort daarna komt marktonderzoeker ISM eveneens met een rapport over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Verder worden nog gegevens gemeld over de bouwuitgaven in de VS.

Discountketen Family Dollar staat weer in de belangstelling, nadat de overnamestrijd rond de onderneming een nieuwe ronde is ingegaan. Branchegenoot Dollar General heeft zijn overnamebod op de kleinere rivaal verhoogd tot 80 dollar per aandeel. Dollar Tree bood eerder 74,50 dollar per aandeel voor Family Dollar.

Compuware

Softwarebedrijf Compuware gaat flink omhoog in de handel voorbeurs. Het bedrijf is in vergevorderde gesprekken over een verkoop aan een investeringsmaatschappij, aldus The Wall Street Journal. Aanbiedingensite Groupon kreeg een hoger beleggingsadvies van RBC en staat ook in de plus in de handel voorbeurs.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag op de laatste handelsdag van augustus 0,1 procent hoger op 17.098,38 punten. De S&P 500 klom 0,3 procent tot 2003,36 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 4580,27 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links