Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe ronde in overnameslag discounter VS

GOODLETTSVILLE (AFN) - De overnamestrijd rond de Amerikaanse discountketen Family Dollar is dinsdag een nieuwe ronde ingegaan na een verhoogd bod van branchegenoot Dollar General. Dat bedrijf strijdt met rivaal Dollar Tree om Family Dollar over te nemen.

Het nieuwe bod bedraagt 80 dollar per aandeel in contanten, tegen een eerder bod van 78,50 dollar per aandeel. Met het nieuwe bod van Dollar General wordt Family Dollar gewaardeerd op 9,1 miljard dollar (6,9 miljard euro). Dollar Tree bood eerder 74,50 dollar per aandeel, ofwel 8,5 miljard dollar in aandelen en contanten.

Vorige maand verwierp Family Dollar het eerdere voorstel van Dollar General, omdat er teveel bezwaren van de Amerikaanse kartelautoriteiten aan de transactie zouden kleven. Om die bezwaren weg te nemen, is Dollar General bereid tot 1500 winkels af te stoten. Eerder ging het om 700 vestigingen.

Kartelbezwaren

Verder biedt Dollar General aan om 500 miljoen dollar te betalen aan Family Dollar als de overname toch wordt geblokkeerd vanwege kartelbezwaren. ,,We hebben vertrouwen dat dit nieuwe voorstel in voldoende mate de bezwaren wegneemt bij Family Dollar'', aldus Rick Dreiling, topman van Dollar General.

Dollar General gaf tevens aan een vijandig overnamebod te overwegen als Family Dollar het verbeterde bod ook verwerpt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links