Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goedkope yen stuwt Nikkei

Goedkope yen stuwt Nikkei

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw hoger gesloten. Een verdere verzwakking van de Japanse yen en een stijging van de lonen in Japan zorgden voor een positieve stemming onder beleggers. De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 15.668,60 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds eind juli.

Autofabrikant Toyota, computerspelletjesmaker Nintendo en robotbedrijf Fanuc, die relatief veel producten verkopen in het buitenland, stegen respectievelijk 1,8, 3,1 en 1,7 procent. Een goedkopere yen versterkt de concurrentiepositie van Japanse bedrijven en maakt hun producten goedkoper in het buitenland. Ook bleek dat de lonen in Japan in juli in het sterkste tempo zijn gestegen sinds 1997. De groei was echter onvoldoende om de stevige toename van de inflatie te compenseren.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,3 procent lager. De Kospi in Seoul zakte 0,8 procent. De Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia stonden onder druk na dalende autoverkopen in augustus. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,4 procent bij nadat de Australische centrale bank voor de dertiende maand op rij de rente ongewijzigd liet op 2,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links