Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldwijde voedselprijzen stijgen verder

NEW YORK (AFN) - De wereldwijde voedselprijzen zijn in maart voor de derde maand op rij gestegen. Dat meldde het voedselagentschap van de Verenigde Naties donderdag.

De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie FAO laat weten dat de prijzen nog niet zo hoog zijn als in recordmaand februari 2011, maar wel boven het niveau van de voedselprijscrisis van 2007 en 2008. De voornaamste oorzaak is volgens de FAO een geringe voorraad als gevolg van klimaatveranderingen in enkele belangrijke productielanden.

De organisatie raadt boeren daarom aan sojabonen als alternatief voor graan te planten. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de voedselprijzen in in de tweede helft van het jaar sterk gaan dalen en het gemiddelde prijsniveau onder dat van recordjaar 2011 blijft.

De VN zijn bang voor sociale onlusten in arme landen vanwege de hoge voedselprijzen. Zij produceren niet genoeg voedsel binnen de eigen grenzen en zijn daarom sterk afhankelijk van de import. De opstanden in het Midden-Oosten van vorig jaar ontstonden mede daardoor.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links