Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent met winst'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zal maandag hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. De opmars op de beurzen lijkt daarmee te worden voortgezet. Beleggers blijven optimistisch over de vooruitzichten van de wereldwijde economie.

,,De AEX begint zo'n 1 punt hoger. De opmars zet zich voort. We blijven in de opwaartse trend zitten en voor de AEX komt nu de 340 punten in beeld. De toon op de beurzen zal daarbij opnieuw worden bepaald door macro-economische cijfers'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Aan het overnamefront werd maandag bekendgemaakt dat het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS het eens is geworden over de koop van de Nederlandse concurrent TNT Express. United Parcel Service, de grootstepakketjesbezorger ter wereld, biedt 9,50 euro per aandeel TNT. Het bestuur van TNT steunt het bod van UPS, dat een waarde heeft van 5,16 miljard euro.

PostNL

PostNL, dat een belang heeft van 29,8 procent in TNT, zal zijn aandelen ook aanbieden aan UPS. Bij een succesvolle afronding van de overname ontvangt PostNL een bedrag van 1,54 miljard euro. Het aandeel TNTsloot afgelopen vrijdag 1,3 procent hoger op 9,35 euro.

Bodemonderzoeker Fugro liet maandag weten het Britse mariene onderzoeks- en milieuadviesbureau EMU over te nemen. EMU heeft een jaaromzet van meer dan 20 miljoen euro. Ook maakte Fugro vrijdag nabeurs bekend een voorlopig contract te hebben getekend met Statoil Canada voor offshore seismisch onderzoek bij Newfoundland. Het contract heeft een waarde van ruim 40 miljoen dollar.

Verre Oosten

In het Verre Oosten lieten de beurzen maandag kleine winsten zien. De Japanse beurs wist de stijgende lijn vast te houden. De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent hoger en boekte daarmee een voor de vijfde handelsdag op rij winst.

Beleggers in New York maakten er vrijdag een rustig dagje van. De handel op Wall Street kreeg wat tegengas van tegenvallende Amerikaanse macrocijfers.

Dow Jones

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag 0,2 procent lager op 13.232,62 punten. De S&P 500 klom 0,1 procent tot 1404,17 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 1,11 punten tot 3055,26 punten.

De Europese effectenbeurzen sloten de week af op de hoogste standen sinds de zomer van vorig jaar. Tegenvallende macrocijfers uit de Verenigde Staten konden de goede sfeer op de beursvloeren niet verpesten.

AEX

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,3 procent hoger op 336,17 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 556,54 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,4 procent omhoog.

De euro was maandag voorbeurs 1,3168 dollar waard, bijna evenveel als aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie stabiliseerde op 107,10 dollar per vat en Brentolie daalde 0,1 procent tot 125,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:15 Slotcall: Alfen vlamt, ING neemt adempauze en AEX krijgt all-time high weer in vizier
  2. 17:52 AEX zet koers richting record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

928,19 18:05
+5,07 +0,55%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links