Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 24 februari 2021

24 feb Fed-baas Jerome Powell stelt Wall Street gerust

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse centralebankhoofd Jerome Powell heeft beleggers op Wall Street gerustgesteld, door te bevestigen dat de economie van de Verenigde Staten voorlopig nog niet zonder ondersteuning kan. De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag daarop met stevige winsten gesloten. Uit Powells woorden maakten de financiële markten op dat ze waarschijnlijk nog een tijd kunnen rekenen op stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve. 7.063 keer bekeken |  6 reacties

24 feb Nieuwe baan voor weggestuurde topman Tata Steel Nederland

ZOETERMEER (ANP) - De vorig jaar aan de kant gezette topman van Tata Steel Nederland, Theo Henrar, krijgt een nieuwe baan. Hij wordt voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME. 4.731 keer bekeken |  2 reacties

24 feb Tuincentra: laat ons in ieder geval buitenterrein openen

ZEIST (ANP) - Tuincentra zouden buitenterreinen voor meer dan twee klanten tegelijk moeten kunnen openen. Daarvoor pleit belangenorganisatie Tuinbranche Nederland, die vindt dat tuincentra met de dinsdag aangekondigde versoepeling van lockdownmaatregelen op geen enkele manier geholpen zijn. 3.467 keer bekeken |  8 reacties

24 feb Vakbonden: overheid schiet als werkgever fors tekort

DEN HAAG (ANP) - De overheid schiet als werkgever fors tekort, vinden meerdere vakbonden. Het is volgens hen daarom essentieel dat een nieuw kabinet een sterke overheid hoog op de agenda zet en bereid is geld uit te trekken voor bijvoorbeeld marktconforme salarissen van ambtenaren. 4.034 keer bekeken |  18 reacties

24 feb Winkelketens nog volop bezig met regelen bezoek op afspraak

AMSTERDAM (ANP) - Winkelbedrijven worstelen nog met de vraag hoe ze opengaan voor 'winkelen op afspraak'. Liefhebbers van grote winkelketens zouden weleens geweerd kunnen worden als ze naar een fysiek filiaal willen. "Ik ben bang dat we een deel van die mensen moeten teleurstellen", waarschuwt een woordvoerster van koopjesketen Action. 2.405 keer bekeken |  6 reacties

24 feb Volvo Cars fuseert toch niet met Chinees moederconcern

Gerelateerd:  Daimler 73,690 -2,99%

GÖTEBORG (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese Geely gaat zijn autotak toch niet samenvoegen met het Zweedse Volvo Cars. Eerdere voorstellen daartoe zijn geschrapt omdat de Chinezen denken dat ze er toch verstandiger aan doen om als zelfstandige fabrikanten door te gaan. Wel zullen Geely en dochter Volvo meer met elkaar gaan samenwerken op het gebied van elektrisch rijden, software en de technologie achter zelfsturende auto's. 3.042 keer bekeken |  4 reacties

24 feb Wolters Kluwer gaat flink onderuit op Damrak

Gerelateerd:  AEX 708,52 +1,19%, Wolters Kluwer 76,640 -0,31%

AMSTERDAM (ANP) - Informatieleverancier Wolters Kluwer was woensdag de grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers waren duidelijk niet onder de indruk van de jaarresultaten van de onderneming. Op de belangrijkste Europese beurzen werden juist kleine winsten geboekt. Beleggers trokken zich op aan opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. 3.547 keer bekeken |  6 reacties

24 feb VDL verruilt busproductie in Heerenveen voor maken toiletten

HEERENVEEN (ANP) - Industrieconcern VDL stopt met het maken van bussen in Heerenveen en gaat in zijn fabriek daar badkamers en toiletten maken. Daar is volgens het bedrijf nu extra veel vraag naar vanwege het grote woningtekort in Nederland. 3.883 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Personeel Tata Steel bezorgd over behoud staalproductie IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - Nederlandse werknemers van staalconcern Tata Steel zijn een petitie gestart omdat ze zich zorgen maken over de werkgelegenheid bij het hoogovencomplex in IJmuiden. Dat doen ze omdat de roep om maatregelen te nemen tegen de overlast voor omwonenden en omgeving van de staalproductie steeds luider wordt. Er gaan zelfs stemmen op om het bedrijf te sluiten, waarschuwt vakbond FNV. 2.811 keer bekeken |  3 reacties

24 feb Farmaceut J&J wint op Wall Street na nieuws over Leids vaccin

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) werd woensdag hoger gezet op de beurs in New York. Beleggers reageerden positief op nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen, een onderdeel van J&J, "veilig en effectief" heeft genoemd. 7.149 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Hyundai roept elektrische auto’s terug vanwege accuprobleem

SEOUL (ANP/RTR) - Hyundai moet wereldwijd 82.000 elektrische auto’s terugroepen om de batterijsystemen te vervangen. De terugroepactie zal de Zuid-Koreaanse autobouwer omgerekend meer dan 700 miljoen euro kosten. Om hoeveel auto's het gaat in Nederland, is niet bekend. 3.292 keer bekeken |  3 reacties

24 feb Marktkooplieden slepen Staat voor de rechter om coronaregels

ZEEWOLDE (ANP) - Marktkooplieden spannen een rechtszaak aan tegen de Staat, omdat verkopers van non-foodartikelen hun waren niet op de markt mogen verkopen als maatregel tegen coronabesmettingen. Via de rechter eisen ze daarom dat de overheid deze beslissing beter uitlegt, kondigt branchevereniging Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) aan. Volgens de belangenorganisatie helpt het onderscheid tussen verkopers van voedsel en andere producten op veel markten helemaal niet om de virusuitbraak in te dammen. 2.271 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Foxconn gaat elektrische auto ontwikkelen met start-up Fisker

Gerelateerd:  TESLA INC. DL -,001 592,600 -0,05%

TAIPEI (ANP) - Elektronica-assemblagebedrijf Foxconn richt zich steeds nadrukkelijker op de automarkt. Na de lancering van een eigen platform voor elektrische auto's gaat het bedrijf nu samen met de Amerikaanse start-up Fisker een auto ontwikkelen. Die moet in 2023 op de markt komen. 3.003 keer bekeken |  3 reacties

24 feb Europese Commissie wil overleg over beschermen platformwerkers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat de Europese vakbonden en werkgeversorganisaties raadplegen over wetgeving voor zogeheten platformwerkers, zoals Uber-chauffeurs en Deliveroo-bezorgers. Die zal vooral gericht zijn op verbetering van hun werkomstandigheden, zegt het dagelijks EU-bestuur. De coronacrisis heeft de groei van die markt versneld, maar tegelijk aangetoond dat deze zzp'ers vaak in een kwetsbare positie verkeren als het om hun gezondheid, sociale bescherming en uitkeringen gaat. 2.249 keer bekeken |  4 reacties

24 feb 'Grote keten blijft ondanks ruimere steun in gevarenzone'

AMSTERDAM (ANP) - Ook met het hogere plafond aan de vergoedingen voor vaste lasten en onverkochte voorraden van winkeliers is een groot deel van de winkelstraat niet gered. Vooral grote en middelgrote filiaalbedrijven hebben weinig aan de huidige opzet van de overheidssteun, reageert directeur Eus Peters van branchevereniging Raad Nederlandse Detailhandel (RND) op de verruimde maximumbedragen voor de steun. 2.271 keer bekeken |  2 reacties

24 feb 'BMW ideale partner voor Apple bij productie auto'

Gerelateerd:  Apple 133,110 -1,28%, APPLE INC. 110,700 -0,93%, BAY.MOTOREN WERKE AG ST 86,670 -3,03%

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse BMW zou een ideale partner zijn voor Apple bij de bouw van een elektrische auto voor het Amerikaanse technologieconcern. Dat zeggen kenners van zakenbank Sanford C. Bernstein. Zij wijzen daarbij op de sterke innovatiekracht, grote merkbekendheid, hoge kwaliteit en technische expertise van beide ondernemingen, die daardoor goed bij elkaar zouden passen. 3.660 keer bekeken |  2 reacties

24 feb 'Chinese taxi-app Didi komt naar Europa'

Gerelateerd:  JUST EAT TAKEAWAY 87,900 -4,54%

PEKING (ANP) - De Chinese taxi-app Didi Chuxing wil ook de West-Europese markt op. Het bedrijf, dat behalve in eigen land vooral in Latijns-Amerika actief is, heeft zijn zinnen gezet op het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Daar zouden de Chinezen al in de eerste helft van dit jaar actief willen worden, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden rond het bedrijf. 2.227 keer bekeken |  0 reacties

24 feb Topmensen uit bedrijfsleven VS steunen coronapakket Biden

WASHINGTON (ANP) - Een groep van meer dan 150 topbestuurders uit het Amerikaanse bedrijfsleven heeft in een brief steun uitgesproken voor het coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar van president Joe Biden. Dat meldde nieuwszender CNN die inzage heeft in de brief. 2.962 keer bekeken |  3 reacties

24 feb Moody's somberder over economische groei eurozone in 2021

LONDEN (ANP/RTR) - Het economisch herstel van de coronacrisis in de eurozone zal dit jaar minder sterk verlopen dan eerder gedacht. Volgens kredietbeoordelaar Moody's zorgen de strikte lockdowns in veel Europese landen tegen het coronavirus voor tegenwind bij het herstel. 2.458 keer bekeken |  2 reacties

24 feb Koersverliezen Wolters Kluwer en KPN houden AEX in toom

Gerelateerd:  AEX 708,52 +1,19%, KPN 2,720 +0,55%, Wolters Kluwer 76,640 -0,31%

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index liet woensdag weinig beweging zien, na de forse koersdaling een dag eerder. Een flink koersverlies van Wolters Kluwer drukte op de hoofdindex. Beleggers waren niet onder de indruk van de jaarresultaten van de dataleverancier. Ook KPN moest het opnieuw ontgelden na de koersval een dag eerder. 3.994 keer bekeken |  5 reacties

24 feb Geheugenchipmaker SK Hynix doet miljardenbestelling bij ASML

Gerelateerd:  ASML 533,800 +4,26%

SEOUL (ANP/RTR) - De Nederlandse chipmachinemaker ASML heeft een grote bestelling gekregen van de Zuid-Koreaanse fabrikant van geheugenchips SK Hynix. Dat bedrijf neemt de komende vijf jaar voor zo'n 3,6 miljard euro zogeheten EUV-machines af. Die gaat SK Hynix gebruiken om nog snellere en energiezuinigere geheugenchips te fabriceren. 9.044 keer bekeken |  9 reacties

24 feb Puma rekent op fors hogere winst als economie weer herstelt

Gerelateerd:  PUMA SE 88,900 -2,67%

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportmerk Puma verwacht dit jaar te kunnen profiteren van het herstel van de economie en flink meer winst te boeken. Dit jaar is door de vele lockdowns en andere beperkende maatregelen wel moeizaam van start gegaan, maar in de tweede jaarhelft verwacht het Duitse bedrijf dat mensen weer meer sportkleding en mode gaan kopen. 1.477 keer bekeken |  0 reacties

24 feb Hotelconcern Accor hard geraakt door coronacrisis

PARIJS (ANP/RTR) - Het grote Franse hotelconcern Accor, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft vorig jaar zware klappen gekregen door de uitbraak van het coronavirus en de malaise in de reis- en toerismesector door de pandemie. Daardoor kwamen er veel minder mensen in de hotels van Accor, dat ook tientallen vestigingen heeft in Nederland. 1.948 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Kabinet verhoogt maximumvergoeding vaste lasten

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet verhoogt de maximumbedragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), een regeling die door de coronacrisis in het leven is geroepen. Hiervoor wordt 375 miljoen euro opzijgezet. Bedrijven met minder dan 250 werknemers kunnen nu maximaal 550.000 euro aan vaste lasten vergoed krijgen, in plaats van 330.000. Het maximumbedrag voor grote bedrijven gaat van 400.000 euro naar 600.00 euro per kwartaal. Het gaat om de eerste twee kwartalen van het jaar. 2.489 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Toezichthouder kijkt naar loonsverhoging bij supermarkten

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 22,930 +0,79%

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) praat met supermarkten over de loonsverhoging die zij hebben doorgevoerd. Grote supermarktketens hebben deze maand de salarissen van honderdduizenden werknemers verhoogd met 2,5 procent, maar dat is mogelijk een overtreding van de wet. 2.434 keer bekeken |  4 reacties

24 feb Verkoop van schoonmaakmiddelen als Dettol en Cillit Bang fors omhoog

Gerelateerd:  UNILEVER PLC 47,915 +0,28%

SLOUGH (ANP) - De Britse producent van consumentengoederen Reckitt Benckiser, ook wel bekend als RB, heeft vorig jaar goede zaken gedaan met de verkoop van schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen tegen het coronavirus. Het bedrijf maakt schoonmaakproducten als Dettol, Cillit Bang en Lysol. 2.705 keer bekeken |  0 reacties

24 feb Wolters Kluwer hekkensluiter in AEX na resultaten

Gerelateerd:  AEX 708,52 +1,19%, Wolters Kluwer 76,640 -0,31%

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Wolters Kluwer werd woensdag lager gezet op de Amsterdamse beurs. Beleggers waren niet onder de indruk van de jaarresultaten van de dataleverancier. De stemming op de Europese markten bleef terughoudend door de zorgen over de oplopende rentes op de obligatiemarkten en de vrees dat het economische herstel zal leiden tot een sterke inflatie. Beide factoren maken aandelen minder aantrekkelijk. 3.580 keer bekeken |  5 reacties

24 feb Groei Duitse economie iets sterker dan eerder gedacht

WIESBADEN (ANP) - De Duitse economie, de grootste van Europa, is in het vierde kwartaal van vorig jaar wat sterker gegroeid dan eerder gedacht. Dat kwam onder meer door toegenomen investeringen in de bouwsector en een hogere export. Daar stonden wel zwakkere consumentenbestedingen tegenover, in verband met de lockdowns tegen het coronavirus, Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. 2.081 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Droogte in Taiwan brengt chipproductie in gevaar

Gerelateerd:  ASML 533,800 +4,26%

TAIPEI (ANP/RTR) - Droogte in Taiwan brengt de chipproductie in het land in gevaar. Bedrijven zijn gevraagd water te besparen nu er al maanden weinig regen is gevallen. Chipmakers als TSMC laten vrachtwagens met water naar hun verschillende fabrieken komen om te zorgen dat de productie niet stilvalt. De fabrieken gebruiken veel water tijdens de productie van chips. 5.065 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse duikeling

Gerelateerd:  BTC/CHF 6.865,7200 0,00%, BTC/EUR 6.469,1550 0,00%, BTC/USD 55.153,52 -3,25%, EUR/USD 1,2009 -0,22%

SINGAPORE (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar, na de flinke waardedaling van de cryptomunt de afgelopen dagen. De koers van de cryptomunt kreeg een zetje door berichten dat betalingsbedrijf Square van Twitter-topman Jack Dorsey voor 170 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. Ook positieve opmerkingen van een grote investeerder over de bitcoin zorgden voor een beter sentiment rond 's werelds bekendste digitale munt. 9.262 keer bekeken |  34 reacties

24 feb Rentezorgen en inflatievrees houden beurzen in greep

Gerelateerd:  AEX 708,16 +1,14%

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs maken zich woensdag op voor een nieuwe grillige handelsdag. De markten blijven in de greep van de zorgen over de oplopende rentes op de obligatiemarkten en de vrees dat het economische herstel zal leiden tot een sterke inflatie. Beide factoren maken aandelen minder aantrekkelijk. 6.496 keer bekeken |  7 reacties

24 feb Crisis zet verkoop bedrijfswagens nog altijd onder druk

Gerelateerd:  VOLKSWAGEN PREF 240,000 0,00%

BRUSSEL (ANP) - Autofabrikanten verkochten vorige maand in de Europese Unie 7,2 procent minder bedrijfswagens dan in dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee lijken ondernemers door de coronacrisis nog altijd bevreesd om forse uitgaven te doen aan hun wagenpark. Het hardst daalde de verkoop van touringcars en bussen, nu reisbeperkingen en thuiswerken voor een forse daling van het personenvervoer zorgen. 1.666 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Duitse multimiljardair Heinz Hermann Thiele overleden

MÜNCHEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Duitse zakenman en multimiljardair Heinz Hermann Thiele is onverwacht overleden op 79-jarige leeftijd. Thiele was grootaandeelhouder van onder meer luchtvaartconcern Lufthansa en had een geschat vermogen van circa 15 miljard euro, waarmee hij tot de rijkste mensen van Duitsland behoorde. 7.337 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Nikkei sluit fors lager door verliezen chipbedrijven

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 28.508,55 -2,03%

TOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de aandelenbeurs woensdag fors lager gesloten. Vooral de chipbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees dat de koerswaarderingen in de sector te hard zijn opgelopen. Bedrijven die juist zwaar zijn getroffen door de coronapandemie werden opgepikt door de hoop op een sterk economisch herstel van de crisis. Ook elders in de Aziatische regio lieten de beursgraadmeters flinke verliezen zien. 4.356 keer bekeken |  3 reacties

24 feb Toezichthouder luchtvaart VS gaat Boeing 777-motoren onderzoeken

Gerelateerd:  Boeing Company 234,060 -4,13%

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft een onmiddellijke inspectie ingesteld van alle toestellen van het type Boeing 777-200 met een motor van Pratt &Whitney van het type PW4000. Dergelijke toestellen worden hangende het onderzoek aan de grond gehouden nadat zaterdag een motor uitviel bij een vlucht van United Airlines. 2.050 keer bekeken |  3 reacties

24 feb CBS: ondernemers nog altijd pessimistisch over export

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers in Nederland waren begin dit jaar voor het vierde kwartaal op rij overwegend negatief gestemd over de export. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de stemming al sinds het begin van de coronacrisis pessimistisch. 1.299 keer bekeken |  1 reacties

24 feb Productie groene stroom flink toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer elektriciteit wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vorig jaar werd in Nederland ongeveer 40 procent meer groene elektriciteit opgewekt dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat er meer energie kwam van zonnepanelen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. 2.368 keer bekeken |  13 reacties

« dinsdag 23 februari 2021 donderdag 25 februari 2021 »

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. ABN AMRO BANK N.V. 10,518 09:45
  +0,142
  +1,37%
 2. Akzo Nobel 99,860 09:45
  -0,790
  -0,78%
 3. ASM International 249,600 09:45
  +1,300
  +0,52%
 4. ASML Holding 533,400 09:45
  +21,400
  +4,18%
 5. Carrefour 15,635 09:45
  +0,540
  +3,58%
 6. Heineken 95,640 09:44
  +3,560
  +3,87%
 7. JUST EAT TAKEAWAY 87,880 09:45
  -4,200
  -4,56%
 8. RANDSTAD NV 61,920 09:45
  -0,700
  -1,12%
 9. Roche Holding AG 245,200 jul '19
  0,000
  0,00%
 10. Royal Dutch Shell A 16,084 09:44
  +0,296
  +1,87%
 11. SIGNIFY NV 44,520 09:44
  +0,240
  +0,54%
 12. UBER TECHNOLOGIES INC. 46,025 20 apr
  -3,065
  -6,24%
 13. Vopak Koninklijke 39,410 09:44
  -2,080
  -5,01%
 14. WDP 30,200 09:45
  -0,100
  -0,33%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare