Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van zaterdag 24 oktober 2020

23 okt Fitch houdt vertrouwen in kredietstatus Nederland

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietrating van Nederland. Het bureau houdt vast aan zijn AAA-beroordeling van de kredietwaardigheid van Nederland, het hoogst mogelijke rapportcijfer. De prognose houdt Fitch op stabiel. 4.201 keer bekeken | 10 reacties

23 okt Kleine uitslagen op Wall Street, Intel onderuit

Gerelateerd:  Intel Corp 47,050 +0,09%, NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Chipmaker Intel ging in de uitverkoop na een minder dan verwachte kwartaalupdate. Beleggers zijn nog altijd in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen over een nieuw coronasteunpakket. Vanuit de regering-Trump klonken daarover hoopgevende berichten. 2.564 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Intel hard omlaag op Wall Street

Gerelateerd:  Intel Corp 47,050 +0,09%, NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie overwegend op verlies. Chipmaker Intel ging in de uitverkoop na slechter dan verwachte resultaten. Verder zijn beleggers nog altijd in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen over een nieuw coronasteunpakket. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik. 5.811 keer bekeken | 1 reacties

23 okt 'Ryanair chanteert personeel met loonsverlaging'

Gerelateerd:  Air France-KLM 5,336 +3,65%

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zou zijn personeel chanteren met het een loonsverlaging. Volgens de prijsvechter is een loonoffer van 10 procent noodzakelijk om de crisis door te komen en ontslagen te voorkomen. Vakbonden in verschillende Europese landen hekelen de werkwijze van het bedrijf. 3.872 keer bekeken | 2 reacties

23 okt 'Dividendverbod banken blijft mogelijk langer gelden'

Gerelateerd:  ING 8,414 +1,13%

FRANKFURT (AFN) - Door de tweede coronagolf duurt het mogelijk langer voor banken weer dividend mogen uitkeren aan hun aandeelhouders. Binnen het Europese bankentoezicht leven toenemende zorgen over de verslechterende economische vooruitzichten en de mogelijke impact hiervan op de balansen van banken, hebben ingewijden laten weten aan persbureau Bloomberg. 15.522 keer bekeken | 12 reacties

23 okt Wereldhave straalt op Damrak, AEX verspeelt eerdere winst

Gerelateerd:  AEX 609,93 +0,42%, Wereldhave 11,860 -0,34%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag nagenoeg onveranderd de handel uitgegaan. In het laatste deel van de sessie raakte de leidende graadmeter zijn eerdere winst kwijt. Op Beursplein 5 viel met name de koerssprong van vastgoedfonds Wereldhave op. Elders in Europa bleven winsten wel overeind, geholpen door sterke kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven als Daimler en Barclays en beter dan verwachte data over de Europese industrie. 3.690 keer bekeken | 3 reacties

23 okt Bedrijvigheid Amerikaanse industrie stijgt iets sterker

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in oktober iets harder gegroeid dan een maand eerder. De dienstensector in de VS groeide ook een hogere versnelling dan in september, meldt marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers. 1.899 keer bekeken | 1 reacties

23 okt Shell en ABN voeren groene AEX aan

Gerelateerd:  AEX 609,93 +0,42%, Royal Dutch Shell A 15,200 +0,38%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst, aangevoerd door olie- en gasreus Shell en financieel fonds ABN AMRO. Shell profiteerde van het positieve sentiment onder grondstoffondsen. ABN AMRO had de wind onder meer mee na een positief analistenrapport. Elders in Europa was het beeld eveneens positief, geholpen door sterke kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven als Daimler en Barclays. 5.758 keer bekeken | 3 reacties

23 okt Intel levert in bij opening Wall Street

Gerelateerd:  Intel Corp 47,050 +0,09%, NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een kleine plus aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers blijven hoopvol over een akkoord voor een nieuw coronasteunpakket. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is een akkoord binnen handbereik. Chipreus Intel ging hard omlaag na cijfers. 2.235 keer bekeken | 2 reacties

23 okt Wereldhandel groeide, maar wel trager

DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in augustus met 2,5 procent gegroeid ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Planbureau (CPB). Dat is opnieuw een langzamer herstel dan een maand eerder, toen de groei nog 5 procent bedroeg. 1.233 keer bekeken | 0 reacties

23 okt 'Wall Street gaat op voor hogere opening'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een licht hogere opening. Beleggers blijven hoopvol naar politiek Washington kijken waar gesprekken over een nieuw coronasteunpakket nog altijd niet tot een akkoord hebben geleid. Donderdag zei minister van Financiën Steven Mnuchin wel dat hij en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een akkoord binnen handbereik hadden. Verder reageert de markt op positief nieuws over een behandeling voor Covid-19 en waren er weer de nodige bedrijfscijfers om op te kauwen. 1.585 keer bekeken | 1 reacties

23 okt Klanten American Express houden hand op de knip

Gerelateerd:  American Express Company 120,580 +0,16%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Creditcardverstrekker American Express blijft flink gebukt gaan onder de coronacrisis. Klanten van het bedrijf gaven ook in het derde kwartaal veel minder uit dan gebruikelijk, met als gevolg een fors lagere winst. Toch waren de kwartaalresultaten dit keer niet zo dramatisch als in het tweede kwartaal. 1.662 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Staalproductie leunt iets minder op China

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,302 +0,10%

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie is in september 2,9 procent hoger uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association. 1.609 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Buitenlands fonds kan toch recht hebben op teruggave dividendtaks

DEN HAAG (AFN) - Een buitenlands beleggingsfonds kan onder omstandigheden toch recht hebben op teruggave van dividendbelasting. Dat stelt de Hoge Raad, die daarmee terugkomt op een eerdere beslissing uit 2015. Dit lijkt goed nieuws voor de buitenlandse fondsen en hun beleggers, maar de kans is groot dat ze hier toch niet zoveel aan gaan hebben. 1.659 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Bedrijfsresultaten stuwen Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 609,91 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen vonden vrijdag de weg omhoog na een kwakkelend begin van de handelsdag. Sterke kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven als Daimler en Barclays zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Op het Damrak gaven verlichtingsbedrijf Signify, vastgoedfonds Wereldhave en beddenverkoper Beter Bed een kijkje in de boeken. 3.042 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Samenwerking Philips en Singapore General Hospital

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 42,750 -0,13%

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips en Singapore General Hospital (SGH) gaan samenwerken om sneller ziektediagnoses te kunnen stellen. De organisaties willen volledig digitaal te gaan werken in het onderzoek naar ziekteprocessen in weefsels. Dat doen ze met behulp van kunstmatige intelligentie. Ze verwachten dat de productiviteit van de staf dan met 7 procent kan worden verhoogd. Het moet ook helpen bij de diagnose van kanker. 2.259 keer bekeken | 1 reacties

23 okt Aedifica haalt ruim 459 miljoen euro op met claimemissie

Gerelateerd:  Aedifica 96,800 -0,31%

BRUSSEL (AFN) - Aedifica haalt in totaal ruim 459 miljoen euro op met de aangekondigde claimemissie van het zorgvastgoedbedrijf. Topman Stefaan Gielens laat weten zeer tevreden te zijn met het resultaat. "Bovendien is dit de grootste kapitaalverhoging die ooit door een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap werd uitgevoerd", stelt hij. 2.576 keer bekeken | 1 reacties

23 okt Bedrijvigheid Europese industrie groeit sneller

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone neemt deze maand sneller toe dan vorige maand. Dat maakte de Britse marktonderzoeker Markit bekend op basis van voorlopige cijfers. In de dienstensector neemt de bedrijvigheid juist verder af. 2.164 keer bekeken | 4 reacties

23 okt Moederbedrijf MediaMarkt verkoopt meer thuiswerkapparatuur

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse winkelconcern Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft de afgelopen periode wereldwijd meer thuiswerkapparatuur verkocht vanwege de coronapandemie. Ook werden er meer huishoudelijke apparaten en tv's verhandeld. Mede daardoor steeg de omzet de afgelopen tijd flink. Ook via internet werd veel meer verkocht. 2.286 keer bekeken | 3 reacties

23 okt 'Brutomarge sleutel tot verbetering bij Signify'

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 35,440 -0,08%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De hogere brutowinstmarge bij Signify was de sleutel voor de beter dan verwachte prestaties van het verlichtingsbedrijf. Dat schrijven analisten van Citi. Ook kostenbesparingen hielpen bij het realiseren van een bedrijfsresultaat (ebitda) aan de bovenkant van de verwachtingen van analisten. 2.142 keer bekeken | 2 reacties

23 okt AEX werkt openingsverlies snel weg

Gerelateerd:  AEX 609,91 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs wist vrijdag het openingsverlies snel weg te werken. Ook de andere Europese beursgraadmeters wonnen terrein, in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak gaven verlichtingsbedrijf Signify, vastgoedfonds Wereldhave en beddenverkoper Beter Bed een kijkje in de boeken. 3.299 keer bekeken | 3 reacties

23 okt Renault sterker in derde kwartaal door verkoop elektrische auto's

Gerelateerd:  Renault 33,705 +0,15%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse automaker Renault heeft naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal achter de rug. De Fransen profiteerden van de aantrekkende automarkt en een stijgende verkoop van elektrische auto's, meldt het bedrijf in een handelsbericht. 2.904 keer bekeken | 2 reacties

23 okt 'Nipte openingswinst voor Beursplein 5'

Gerelateerd:  AEX 609,91 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag waarschijnlijk met een nipte winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting licht hoger beginnen, in navolging van de positieve slotstanden op Wall Street. Op het Damrak gaven verlichtingsbedrijf Signify, vastgoedfonds Wereldhave en beddenverkoper Beter Bed een kijkje in de boeken. Daarnaast houden beleggers de ontwikkelingen rond de onderhandelingen in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie in de gaten. 2.485 keer bekeken | 4 reacties

23 okt Nikkei eindigt week met kleine winst

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 26.644,71 +0,40%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de licht hogere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop op een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. 1.118 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Europese markt voor bedrijfswagens trekt weer aan

BRUSSEL (AFN) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is in september weer behoorlijk aangetrokken. Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA zaten de verkopen met meer dan 13 procent in de lift. Daarmee is de eerder opgelopen achterstand van dit jaar evenwel nog lang niet goedgemaakt. 1.112 keer bekeken | 0 reacties

23 okt Daimler verkoopt minder auto's maar verhoogt winst

Gerelateerd:  DAIMLER AG NA O.N. 55,710 -2,98%

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler heeft de winst het afgelopen kwartaal vergroot ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ook al zijn er minder auto's verkocht. Dat komt doordat het moederbedrijf van Mercedes-Benz flinke kostenbesparingen heeft doorgevoerd. Ook profiteerde de autobouwer ervan dat de Chinese economie herstelde van de coronacrisis. 1.618 keer bekeken | 0 reacties

23 okt 'Orderboek Beter Bed nog nooit zo goed gevuld'

Gerelateerd:  Beter Bed 4,965 +1,02%

UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed blijft stijgende cijfers noteren tijdens de coronacrisis. De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 57,3 miljoen. Dat is een groei van ruim 30 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het bedrijf in een handelsbericht. 6.288 keer bekeken | 6 reacties

23 okt Wereldhave positiever na ophalen groter deel van de huur

Gerelateerd:  Wereldhave 11,860 -0,34%

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave is wat positiever geworden over dit jaar. In het afgelopen kwartaal werd 93 procent van alle huur betaald, ruim meer dan de 82 procent die tot nu toe over de maanden april tot en met juni binnenkwam. Het aantal bezoekers van de winkelcentra van Wereldhave nam ook in de derde periode weer geleidelijk aan toe, maar de afgelopen weken kwam daar door nieuwe coronamaatregelen de klad weer in. 7.656 keer bekeken | 6 reacties

23 okt Signify groeit, maar vergelijkbare omzet daalt door corona

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 35,440 -0,08%

EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat geeft wel een vertekend beeld omdat de voormalige lichttak van Philips door de overname van het Amerikaanse Cooper eind vorig jaar flink is gegroeid. De vergelijkbare omzet, een betere graadmeter, bleef ruim 8 procent achter ten opzichte van een jaar eerder. 2.441 keer bekeken | 9 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. BAM Groep Koninklijke 1,973 11:36
  +0,033
  +1,70%
 2. DSM Koninklijke 135,550 11:36
  +0,550
  +0,41%
 3. Heineken 88,960 11:36
  +0,500
  +0,57%
 4. RANDSTAD NV 51,100 11:37
  +0,840
  +1,67%
 5. Royal Dutch Shell A 15,200 11:37
  +0,058
  +0,38%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare